|

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

İstanbul'da beklenen kar yağışı Avrupa ve Anadolu yakasının yüksek kesimlerinde etkisini göstermeye başladı.

Yeni Şafak
23:26 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 00:28 - 6/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa Yakası'nın yüksek kesimlerinde beklenen kar yağışı başladı.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesiyle birlikte, akşam saatlerinde İstanbul'da Sarıyer ve Çekmeköy ilçelerinde karla karışık yağmur şeklinde beklenen mevsimin ilk karı düştü.

İstanbul’da genellikle karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağış, yüksek kesimlerde ise kar yağışı şeklinde etkili olacak.

Belediye ekipleri araçlarını gündüz yerleştirdi

İstanbul’da meteoroloji tarafından yapılan kar yağışı uyarıları sonrasında belediye ekiplerini gündüz saatlerinde harekete geçirmişti . Belediye ekipleri ana yollara kar küreme ve tuzlama araçları yerleştirildi.

İstanbul'daki sürücü ve vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması için İBB ekipleri kar küreme ve tuzlama araçlarıyla, ana yollarda önlemlerini aldı.

Etkisini bugün arttıracak

Sıcaklıkların hissedilir derecede düşmesiyle İstanbul'da karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık hava bilgilendirme raporu, 6 Aralık Çarşamba günü sıcaklıkların 3-7 derece arasında olacağını bildirdi.

İstanbul'daki karla karışık yağmur ve kar yağışının, bugün etkisini hissedilir derecede göstermesi bekleniyor. Uzmanlar, İstanbul'daki vatandaşların ve sürücülerin sabah saatlerinden itibaren trafikte dikkatli olması uyarısını yaptı.

#İstanbul
#kar
6 yıl önce