|

İstanbul'da canlı bomba alarmı

İstinye'deki ABD İstanbul Başkonsolosluğu önüne kırmızı renkli bir araçla gelen şüpheli, üzerinde patlayıcı olduğunu iddia edip, slogan atmaya başladı. Çevredeki polislerin bilgi vermesi ile, İstanbul Emniyeti alarma geçti.

10:20 - 27/02/2015 Cuma
Güncelleme: 14:18 - 27/02/2015 Cuma

Özel harekat timleri şüpheli ile bir süre diyalog kurduktan sonra etkisiz hale getirdi. Bu sırada iki el silah sesi duyuldu. Emniyete götürülen ve adının Ercan C. olduğu belirlenen zanlı sorgulanmaya başlandı.


PATLAYICI OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE POLİS ALARMA GEÇTİ

ABD'nin İstinye'deki Başkonsolosluğu önüne saat 09.45’te 34 FUE 53 plakalı otomobille gelen siyah giyimli, kısa sakallı 30 yaşlarındaki şahıs kapıdaki görevliye üzerinde patlayıcı olduğunu söyledi. Kapıdaki görevli çevredeki polis ekiplerine bilgi verdi. Bu sırada İstanbul polisi alarma geçti. Olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.


KONSOLOSLUK BİNASI SİREN ÇALDI

Konsolosluğun bulunduğu sokak trafiğe kapatılırken, Özel Harekat Timleri ve bomba imha uzmanları, konsolosluk önüne geldi. Şüpheli şahıs konsolosluğun girişinde elini montunun altına gizleyerek polislere, üzerinde ve aracında patlayıcı olduğunu bildirdi. Polis şahsın iddiası üzerine silahları ile birlikte hazır bekledi. Şahısla önce müzakere yolunu seçen polis, ikna çalışmalarını bir süre devam ettirdi. Şahsın ellerini kaldırıp teslim olmasını isteyen polis, çevredeki vatandaşların da uzaklaşmasını istedi.Olay sırasında konsolosluk binasından siren çalınırken, polis çevrede yaşayanların cama çıkmaması ve olay yerine yaklaşmaması için, yoğun çaba harcadı.


POLİS ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Şahısla diyaloglarını sürdüren polis, şüphelinin bir anlık dalgınlığını fırsat bilerek, etkisiz hale getirdi. Gözaltına alınan şüpheli, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.


Konsolosluk binasının önünde park edili otomobilde bomba olma ihtimaline karşı, önce bomba uzmanı polisler inceleme yaptı. Bomba arama köpeği ile otomobil incelendi. Araçta bombaya rastlanmadı. Daha sonra, özel kıyafetleri ile olay yeri inceleme ekipleri araştırma yaptı. Otomobilin bagajında ip, uzatma kablosu gibi malzemelerin olduğu dikkat çekti. Yapılan araştırmadan sonra otomobil trafik çekicisine alınarak, emniyet otoparkına götürüldü. 


Suç unsuruna rastlanmadı

İstanbul Emniyeti, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde üzerinde patlayıcı madde olduğunu belirtip hareketliliğe neden olan şüphelinin gözaltına alındığını, üzerinde ve araçta yapılan incelemede ise herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını duyurdu.


Emniyetten konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “27.02.2015 günü saat:10.00 sıralarında Sarıyer İlçesinde bulunan ABD İstanbul Başkonsolosluğu alt kapıda bir kişinin üzerinde patlayıcı olduğu şeklinde alınan ihbar doğrultusunda görevlilerimizce yapılan çalışmalarda; bahse konu başkonsolosluğun alt noktasında gerekli tedbirler alındıktan sonra 34 FUE 53 plaka sayılı araç ile konsolosluk önüne gelen E.C. (33) isimli şüpheli erkek şahıs etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahsın üzerinde ve araçta görevlilerimizce yapılan incelemede herhangi bir suç unsuruna rastlanılmamıştır” denildi.

#istanbul
#canlı bomba
#bomba alarmı
#ABD İstanbul Başkonsolosluğu
9 yıl önce