|

İstanbul'da feci asansör kazası

Cihan
00:00 - 1/08/2009 Cumartesi
Güncelleme: 13:49 - 1/08/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul'da feci asansör kazası
İstanbul'da feci asansör kazası

Bakırköy'de, kısa bir süre önce hamur işçisi olarak girdiği fırında yük asansörüne binen Mehmet Şen (19), asansöre başını kaptırarak feci şekilde can verdi. Asansör ile birinci kata hamur çıkartırken asansörle duvar arasına kolunu kaptıran genç işçinin elini kurtarmak için çabalarken panikle başını da asansöre sıkıştırdığı ve olay yerinde hayatını kaybettiği belirtildi.



Alınan bilgiye göre olay, Ataköy 4. Kısım çarşısında bulunan bir marketin fırın bölümünde meydana geldi. Alt kattaki fırında hamur işçisi olarak çalışan Mehmet Şen sabah saatlerinde yük asansörü ile birinci kattaki markete hamur çıkartmak istedi. Hamur teknesi ile asansöre binen Mehmet Şen hareket halindeki asansöre önce kolunu kaptırdı. Şen, acı ve panik içerisinde kolunu kurtarmaya çalışırken kafasını da duvar ile asansör arasına sıkıştırdı. Ağır yaralanan Şen olay yerinde hayatını kaybetti. Genç işçinin cesedi iş yeri çalışanları ve çarşı esnafı tarafından asansörden çıkartıldı.


Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Daha sonra olay yerine gelen savcının talimatı üzerine genç işçinin cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.


Bu arada olay yerine çağırılan Mehmet Şen'in annesi Kader Şen, yerdeki cesedi görünce şoka girdi. "Oğluma ne yaptınız?" diye bağıran anne bir anda yere yığıldı. Polis ve market çalışanları cesedin hemen yakınında sinir krizi geçiren anne ve bir yakınını marketin içine götürerek sakinleştirmeye çalıştı.


Olay yerinde detaylı inceleme yapan savcının talimatı üzerine market ve fırın çalışanları ifadelerinin alınması için karakola götürüldü.



15 yıl önce