|

İstanbul'da fırtınaya dakikalar kala bu önlemi aldılar!

İstanbul'da sağanak ve dolu yağışına ilişkin olarak art arda gelen uyarıların ardından bazı oto galericilerin aldığı önlemler dikkati çekti.

Yeni Şafak
09:45 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 09:51 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
​Kimisi araçlarını balonlu naylon ile kapladıktan sonra ön ve arka camlarının üzerine paspas ve strafor koydu.
​Kimisi araçlarını balonlu naylon ile kapladıktan sonra ön ve arka camlarının üzerine paspas ve strafor koydu.

İstanbul için bugün şiddetli yağış uyarısı yapılıdı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, kentte bugün sabah saatlerinden itibaren beklenen sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışların, gün boyu etkili ve kuvvetli olmasının beklendiğini bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada da, sağanak yağışın özellikle Anadolu yakasında daha etkili olmasının öngörüldüğüne dikkat çekerek, “Atmosferin üst seviyesinin soğuk, yer seviyesinin (deniz ve kara) sıcak oluşu nedeniyle oluşacak kararsız hava koşulları sonucu hortum ile kısa süreli dolu yağışı, şimşek, yıldırım, gök gürültülü kısa süreli kuvvetli yağmur geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor” denildi.

Uyarı gelince harekete geçtiler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kuvvetli yağış uyarısının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da dolu uyarısı yapmasıyla Kadıköy’de bazı oto galericilerin dikkati çeken yöntemlerle önlem aldığı görüldü.

  • Kimisi araçlarını balonlu naylon ile kapladıktan sonra ön ve arka camlarının üzerine paspas ve strafor koydu.

Yetkililer araç sahibi vatandaşların da benzer önlemler almasını ve kapalı otoparkları tercih etmelerini öneriyor. Bazı vatandaşların ise evlerindeki battaniyelerle araçlarını sardığı görüldü.

#İstanbul
#Sağanak
7 yıl önce