|

İstanbul’da hava trafiğine yağmur engeli

İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini arttıran şiddetli sağanak yağış, hava trafiğini olumsuz yönde etkiledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağış uyarıları yapmıştı. Bugünden itibaren hava sıcaklığının 11 dereceye düşmesi bekleniyor.

Yeni Şafak
00:54 - 18/12/2017 Pazartesi
IHA
​İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini arttıran şiddetli sağanak yağış, hava trafiğini olumsuz yönde etkiledi.
​İstanbul’da akşam saatlerinde etkisini arttıran şiddetli sağanak yağış, hava trafiğini olumsuz yönde etkiledi.

Meteorolojinin tahminleri doğrultusunda bu akşam saatlerinde şiddetli rüzgarla birlikte Marmara Bölgesi’nde etkisini arttıran sağanak yağış, İstanbul hava trafiğini olumsuz yönde etkiledi. Yağışın nedeniyle zaman zaman uçakların iniş ve kalkışlarda gecikmeler yaşandı.

Uçaklar havada tur attı

Özellikle yağmurun şiddetini arttığı dakikalarda Atatürk Havalimanı’na inmek için alçalan çok sayıda uçak, havada defalarca tur atmak zorunda kaldı. Birçok tarifeli uçak gecikmeli olarak Havalimanına iniş gerçekleştirdi.

Öte yandan Türk Hava Yolları’nın Almatı-İstanbul seferini yapan tarifeli uçağının ise yakıt kritiğine girmesi nedeniyle başka bir meydana yönlendirildiği öğrenildi.



Meteorolojiden hava durumu raporu

Pazartesi hava sıcaklığının 11 dereceye düşmesi beklenirken, hızı 30-75 kilometreyi bulan rüzgarla metrekareye 10-20 kilogram yağış düşeceği tahmin ediliyor. Ayrıca, hava sıcaklıklarının hafta başından itibaren hissedilir derecede azalarak, mevsim normalleri civarına gerilemesi öngörülüyor.

Pazartesi günü hava sıcaklığının 6-9 derece, parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu olması bekleniyor. Salı ve çarşamba günü de aralıklı yağmur öngörülüyor. Perşembe günü de hava sıcaklığının 2-5 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.


Hava durumu tahminleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarında düşüş bekleniyor. Rüzgarın, genellikle güney ve güneybatı (lodos), gece saatlerinden sonra Marmara'nın kuzeyinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek
sıcaklıkları
ise şöyle:
Ankara:
Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde hafif yağmurlu 13
İstanbul:
Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 17
İzmir:
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 18
Adana
: Parçalı ve çok bulutlu 19
Antalya:
Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 17
Samsun:
Parçalı bulutlu 20
Trabzon:
Parçalı bulutlu 19
Erzurum:
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu 1
Diyarbakır:
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli ve puslu 11


#İstanbul
#Trafik
#Hava
#Sağanak
6 yıl önce