|

İstanbul'da yağmur başladı kar kapıya dayandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den yapılan son tahminlere göre İstanbul’da gün içerisinde şiddetli rüzgar ve fırtına ile birlikte sağanak yağışın da etkili olması bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde başta İstanbul olmak üzere yağışların kuvvetli rüzgar ile birleşerek hissedilen sıcaklığı oldukça düşürmesi bekleniyor. Perşembe ve cuma günleri bölgede kar bekleniyor.

07:55 - 20/01/2020 Pazartesi
Güncelleme: 08:45 - 20/01/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İstanbul'a dün başlayan ve etkisini sürdürecek olan yağışlı hava, bugün kuvvetli rüzgar ile birleşince hissedilen sıcaklığı oldukça düşürecek.

KAR BEKLENİYOR

  • Meteoroloji'den yapılan tahminlere göre, başta İstanbul olmak üzere perşembe ve cuma günü Marmara Bölgesi'nde kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden Marmara’nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

FIRTINA BEKLENİYOR

  • Kuzeyli yönlerden Marmara’nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Rüzgarın kuzeyli yönlerden Marmara’nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa), Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL °C, 7°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

İZMİR °C, 10°C

Parçalı bulutlu

ANKARA °C, 2°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

#İstanbul
#izmir
#hava durumu
#sağanak yağış
#Meteoroloji Genel Müdürlüğü
4 yıl önce