|

İstanbul’un parlayan yıldızı Sancaktepe

Sancaktepe Belediyesi, halkın hizmetine sunduğu kalıcı eserlerle ilçenin çehresini değiştirdi. Sancaktepe’nin vizyonunu şekillendirmeye yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Halkımızın bilgi birikimini dünya standartlarına ulaştıracağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2017 четверг
Güncelleme: 07:37 - 18/05/2017 четверг
Yeni Şafak
​İstanbul’un parlayan yıldızı Sancaktepe
​İstanbul’un parlayan yıldızı Sancaktepe

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, 2009 yılından bu yana hayata geçirdiği projelerle Sancaktepe’de birçok kalıcı eseri hizmete sundu. Geçtiğimiz Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı toplu açılış töreniyle 4 dev eseri daha Sancaktepe halkının kullanımına açıldı. İstanbul’un parlayan yıldızının Sancaktepe olduğunu belirten Erdem, “Geleceğe umutla bakan bir kent haline gelmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyor” dedi.

SANCAKTEPE ORMAN PARKI

Eyüp Sultan Mahallesi ile Fatih Mahallesi arasında toplam 155 dönüm alana kurulan Sancaktepe Orman Parkı içerisinde, çocuk oyun alanları, spor alanları, etkinlik alanı, oturma alanları, ateşli ve ya ateşsiz piknik alanları, çeşmeler, kır kahvesi, mescit, yürüyüş yolları ve otoparkı bir arada barındırıyor. İstanbul’un tarihi, kültürel ve doğal yapısına en uygun şekilde hazırlanan alan sadece Sancaktepe’ye değil, tüm İstanbul’a hizmet verecek yeni bir eser, yeni bir değer niteliği taşıyor.

GÜREŞ EĞİTİM VE KAMP MERKEZİ

Emek Mahallesi’nde 13 bin metrekarelik alanda inşa edilen 120 yatak kapasiteli, yüzme havuzlu, saunalı, konferans salonlu ve kendine ait spor salonu olan Güreş Eğitim ve Kamp Tesisleri ile Türk sporu, yepyeni ve dünya ölçeklerinde yeni bir tesise kavuşmuş oldu.

YENİ BELEDİYE BİNASI

Mimarisi ile adeta göz kamaştıran ve 30 bin metrekare kapalı alan, 78 bin metrekare yeşil alanda inşa edilen yeni belediye binası, belediye bünyesinde hizmet veren tüm birim müdürlükleri aynı çatı altında toplandı. Bu sayede vatandaşlar, artık hizmete daha kolay, daha hızlı erişebilecek. Daha açılmadan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda En İyi Kamu Hizmet Binası ödülü alan Yeni Hizmet Binası, Dünya Gayrimenkul Ödülleri Yarışması’nda da ödüle en yakın aday. Selçuklu, Osmanlı ve günümüz mimarisinin bir sentezi olan, doğa dostu akıllı binanın içerisinde, 400 kişilik bir de konferans salonu bulunuyor.

VARANK EĞİTİM VE
ARAŞTIRMA HASTANESİ

Bölgenin en büyüğü olma özelliği taşıyan ve 40 bin metrekarelik alanda inşa edilen 400 yatak kapasiteli Şehit Prof.Dr.İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sancaktepe’nin değil, çevre bölgelerin de ihtiyaçlarına cevap verecek ölçekte. Tam kapasite çalışmasıyla yılda yaklaşık 1,5 milyon kişiye sağlık hizmeti verilecek hastanede, tam donanımlı tek ve çift kişilik odalar, poliklinikler ve yoğun bakım üniteleri bulunuyor.

#İstanbul
#Sancaktepe
7 лет назад