|

İstanbul'un üç tarafı kitap

İstanbul'un üç ayrı tarihi ilçesinde kitap fuarı var. Beyazıt Meydanı 36. Kitap ve Kültür Fuarı'na, Haydarpaşa Garı 9. Kitap Günleri'ne, Zeytinburnu Merkezefendi Ramazan Kitap Fuarı'na ev sahipliği yapıyor. İstanbul'da Ramazan'ın bereketi sadece sofralara değil kitaplara da yansıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/06/2017 Pazar
Güncelleme: 08:06 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
İstanbul'un üç tarafı kitap
İstanbul'un üç tarafı kitap

lk olarak şehr-i İstanbul'da Ramazan'ın maneviyatını, huzurlu atmosferini içinize çekeceğiniz birkaç sayılı mekandan biri olan Beyazıt Meydanı'ndayız. Kapalıçarşı alışveriş yapan insanlarla dolu... Sıcaktan bunalanlar kendilerini bir ağacın gölgesine atıvermiş... Arkanızdan çın çın tramvay geçiyor. İftarı Sultanahmet'te yapmayı planladıysanız size güzel bir haberimiz var. Tarihi Beyazıt Meydanı'nda 36. Kitap ve Kültür Fuarı devam ediyor. 200'e yakın yayınevi kitaplarını fuara özel indirimlerle iki büyük çadırın içerisinde yerlerini almış. Bir bir standları dolaşıyoruz. Fuarda her yaş okurun ilgisini çekecek kitaplar var. Edebiyat, sanat, eğitim, çocuk, bilim, siyaset, soysal hayat alanlarında da binlerce kitap fuar boyu okurlarını bekliyor.

BUTİK BİR FUARDAN FAZLASI

Fuarı dolaşırken ilki 2011 yılında yapılan Ramazan Sohbetleri'nin, geçen yıl gibi bu yıl da Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde gerçekleştiğini öğreniyoruz. Diyanet Vakfı ve ESKADER işbirliği içinde gerçekleşen etkinlikte her akşam 18.00- 19.00 arasında bir yazar okurlarıyla sohbet programı düzenliyor. Bu akşam Ramazan Sohbetleri'nin konuğu Yıldız Ramazanoğlu... Diyanit tarafından düzenlenen bu kitap fuarı artık bir Ramazan geleneği oldu diyebiliriz. Sultanahmet Meydanı'nda yapıldığı ilk yıllarını hatırlayanlar bilir. Şu an belirli bir teması ve o temaya uygun kitapların olduğu butik bir fuardan biraz daha fazlası Beyazıt Kitap Fuarı.

İLK KEZ DÜZENLENİYOR

Zeytinburnu Belediyesi bu yıl ilk kez gerçekleştiriyor Merkezefendi Ramazan Kitap Fuarı'nı. Okurlar çok sevdiği yazarlarla Merkezefendi Cami yanında düzenlenen fuarda bir araya geliyor. Fuarda Zeytinburnu Belediyesi Kültür Yayınları, Köprü Dağıtım, Cennet Bahçesi, Özgüven Yayınları, Can Yayınları, İz Yayınları, İnsan Yayıncılık, A-Z Yayıncılık, Timaş Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, İş Bankası Yayınları, Profil Yayınları, Lokomotif, Şule Yayınevi, Ekol Dağıtım, Zafer Yayınevi, Yakın Plan, Uysal Yayınevi, Hayrat Vakfı Nar Yayınevi, Siyer Vakfı Yayınları, Nesil Yayınevi, Semerkant Can Yayınevi, Albayrak Yayın Grubu, Sağlam Yayınevi, Şamil Yayınevi, Hayat Yayınları ve Çelik Yayınevi yer alıyor. İki fuar da 21 Haziran'da sona eriyor.

Kitaplara yolculuk
Haydarpaşa'dan
Kadıköy Belediyesi’nin Haydarpaşa Gar istasyonu peronlarında düzenlediği 9. Kitap Günleri ise bugün sona eriyor. 200’e yakın yayınevi katılırken yüzlerce yazar, hem söyleşiler hem de imza günlerinde okurlarıyla buluştu. 9. Kitap Günleri boyunca Bostancı Lunapark, Bostancı Vapur İskelesi ve Kadıköy Haldun Taner önünden Haydarpaşa Garı’na ring seferleri düzenleyecek. Bugün 11.00, 13.30, 16.30 ve 19.30’da Bostancı Vapur İskelesi önünden; 10.30, 14.00, 17.00, 20.00’da Bostancı Minibüs Yolu Lunapark önünden; 11.30, 13.30, 15.30, 17.30, 19.30’da Kadıköy Haldun Taner önünden 9. Kitap Günleri’ne servislerle hareket edebilirsiniz.

#İstanbul
#Kitap fuarı
7 yıl önce