|

İşte benim aslanım

Şemdinli’de şehit düşen 6 asker ve 2 korucu memleketlerinde düzenlenen törenlerin ardından gözyaşları içinde toprağa verildi. Şehit Er Erkan Karaca’nın babası Ayhan Karaca’nın oğlunun tabutuna sarılarak “İşte benim aslanım” sözleri yürekleri dağladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:00 - 4/11/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Hakkari Şemdinli’de PKK’lı grubun saldırısında şehit düşen 6 asker ve 2 güvenlik korucusu dün son yolculuklarına uğurlandı.
​Hakkari Şemdinli’de PKK’lı grubun saldırısında şehit düşen 6 asker ve 2 güvenlik korucusu dün son yolculuklarına uğurlandı.

Hakkari Şemdinli’de PKK’lı grubun saldırısında şehit düşen 6 asker ve 2 güvenlik korucusu dün son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Gökhan Kurak’ın cenazesi Zonguldak’ta, şehit Ömer Küçük Hatay’da, Şehit Tayfun Kavun Kırşehir’de, şehit Erkan Karaca Samsun’da, şehit Emre Karaaslan Bursa’da, şehit Sercan Kara Isparta’da, korucular Osman Yeşil ve Alaaddin Tekin ise Şemdinli’de toprağa verildi. Şehit cenazelerine devlet erkanından yoğun katılım oldu. Cenazelere katılan Bakanlar, şehit ailelerinin acılarını paylaştı. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde PKK’ya lanet yağdı.

ŞEHİT YAKINLARI HÜZNE BOĞULDU

Şehit piyade sözleşmeli er Emre Karaaslan’ın (24) cenazesi, Bursa’da defnedildi. Merkez Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Camii’ndeki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli de katıldı. Şehidin eşi Ezgi Helin, annesi Naciye ve babası İhsan Karaaslan ile dedesi Süleyman Aydın, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bakan Canikli, şehidin ailesine başsağlığında bulundu. Karaaslan'ın naaşı, Kestel’deki aile kabristanında toprağa verildi.

Hakkari’de’de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak’ın (28) naaşı da, Zonguldak’ta öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından beldedeki aile kabristanına defnedildi. Belde meydanında düzenlenen törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katıldı. Törende şehidin anne ve babasının güçlükle ayakta durabildiği görüldü.


GEÇEN YIL DA KUZENİ ŞEHİT DÜŞMÜŞ

Hataylı şehit piyade sözleşmeli er Ömer Küçük’ün (27) Türk bayrağına sarılı tabutu, helallik alınmasının ardından Hacı Meryem İçcan Camii’ne getirildi. Törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Şehidin naaşı, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı’nda defnedildi. Ömer Küçük’ün, geçen yıl Hakkari Dağlıca’da şehit düşen ve cenazesi Kırıkhan’da toprağa verilen Uzman Çavuş İrfan Mert’in kuzeni olduğu öğrenildi.

‘İŞTE BENİM ASLANIM’

Şemdinli’deki çatışmada şehit düşen 28 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Erkan Karaca için memleketi Samsun’da tören düzenlendi. Helallik alındığı sırada şehidin babası Ayhan Karaca, “İşte benim yavrum. İşte benim aslanım. Canımın parçası. Vatan sağ olsun.” diyerek gözyaşı döktü. Törene katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da ailenin acısını paylaştı. Şehidin annesi Hatice Karaca, oğlunun fotoğrafını öperek üzerinde Türk bayrağı bulunan tabutuna sarıldı ve “Kırmızı beyaz bayrağımızla ne kadar güzel olmuşsun oğlum.” diye ağıt yaktı. Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra şehidin naaşı Çarşamba ilçesinde toprağa verildi.


Dayı kalk gidelim

Şehit Tayfun Kavun’un (26) cenazesi memleketi Kırşehir’de toprağa verildi. Şehidin babası Recep, annesi Ayşe Kavun ile kardeşleri ve yakınları, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin ailesi, meydanda taziyeleri kabul etti. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de aileye taziyelerini sundu.

Şehidin naaşı, Cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından tören mangasınca omuzlarda taşınarak top aracına konuldu. Bu sırada baba Recep Kavun hainleri sevindirmeyeceklerini belirterek “Oğlum ölmedi, şehit oldu. Vatan sağ olsun. Gerekirse ben de askere giderim.” diyerek oğlunun tabutuna sarıldı.

Şehidin yeğeni Şeval Kavun da “Benim dayım ölemez. Onu kara topraklara koymayın. Dayı kalk gidelim” diyerek gözyaşı döktü. Anne Ayşe Kavun ise “Hainler ölseydi oğlum. Ben ona kıyamazdım, ciğerim yanıyor.” diye ağladı. Şehidin cenazesi, gözyaşları arasında Şehit Hava Pilot Astsubay Ahmet Tozluklu Şehitliği’nde defnedildi.


Kürtçe ağıtlar yakıldı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen güvenlik korucuları Osman Yeşil ile Alaaddin Tekin’in cenazeleri defnedildi. Şehit güvenlik korucuları Yeşil ile Tekin için 34. Hudut Tugay Komutanlığında tören düzenlendi. Törenin ardından şehitlerin Türk bayraklarına sarılı tabutu, Gelişen köyü Toklu mezrasına getirildi. Şehitlerin naaşları, burada kılınan cenaze namazının ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı törenle toprağa verildi. Kürtçe ağıtlar yakarak fenalık geçiren şehit yakınlarını görevliler teselli etti. Toklu mezrasında kurulan taziyeevini ve şehit evlerini ziyaret eden Bakan Soylu, saldırının gerçekleştiği bölgede yetkililerden bilgi aldı.


Hep şehit olmak istemiş

Şehit piyade sözleşmeli er Sercan Kara (26) Isparta’da son yolculuğuna uğurlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katıldığı törende, babası Menderes Kara şehidin parkasını giydi. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Dilek Kara, “Yavrumla bir gün önce konuşmuştum. Hep şehit olmak istediğini söylemiş, bana dememişti” dedi. Şehidin ağabeyi Sinan Kara da, “Yemek yiyip operasyona gideceğini söyledi. O gün çok mutluydu, bambaşkaydı” diye ağladı. Yenice Köyü Camisi’ndeki cenaze namazının ardından şehit Kara’nın cenazesi, köy mezarlığında defnedildi. Bakan Çavuşoğlu, şehidin tabutunun üzerindeki Türk bayrağı ile fotoğrafını aileye verdi, onları teskin etmeye çalıştı.


#Hakkari
#TSK
#Şehit
6 yıl önce