|

İşte intihar saldırısını yapan o terörist

Ağrı'da PKK'nın 2 ton patlayıcıyla düzenlediği intihar saldırısını 'Andok Eriş' kod adlı Murat Bütün'ün gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

Yeni Şafak
20:11 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:12 - 3/08/2015 Pazartesi
Diğer

Hain saldırıya yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle 4 kişi gözaltına alındı ayrıca terör örgütüne yakın bir internet sitesinde eylemi 'Andok Eriş' kod adlı Van nüfusuna kayıtlı Murat Bütün'ün gerçekleştirdiği ileri sürüldü. Karakolun yeniden hizmete girmesi için çalışmalar başlatılırken, 'geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan edilen, teröristlerin yuvalanmaya çalıştığı Ağrı ve Tendürek Dağlarına karadan ve havadan operasyonlar sürdürülüyor.



Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Karabulak Jandarma karakoluna yapılan intihar saldırısını planlayan terör örgütünden bir grubun, önceden Karabulak köyüne sızdığı, patlamayla birlikte karakolu uzun namlulu silahlarda taradığı belirlendi. Saldırının ardından soruşturmayı sürdüren güvenlik kuvvetleri, yeni detaylar ortaya çıkardı. Jandarma karakolunun arka tarafında bulunan evlerden birinde oturan 4 kişi, teröristlere yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.



ÖRGÜT İNTİHAR EYLEMCİSİNİN ADINI AÇIKLADI


Traktörle taşıdığı 2 ton patlayıcıyı patlatarak hem intihar eden, hem de 2 askerin şehit düşmesine, 31 askerin yaralanmasına neden olan intihar eylemcisinin kimliğini belirlemek için parçalanan cesetten alınan örnekler,İstanbul ve Ankara'daki Adli Tıp Kurumlarına gönderildi. İntihar eylemcisini belirlemek için DNA testi de yapılacak. İntihar saldırısı gerçekleştiren teröristin kimliği konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, terör örgütüne yakın bir internet sitesinde eylemi 'Andok Eriş' kod adlı Van nüfusuna kayıtlı Murat Bütün'ün gerçekleştirdiği ileri sürüldü.



Bu arada traktörle yapılan yapılan intihar saldırısının ardından bugün çevrede alınan geniş güvenlik önlemleri altında karakolda onarımına başlandı.



AĞRI VE TENDÜREK'TE HELİKOPTER HAREKETLİLİĞİ


Öte yandan Ağrı Valiliğinin bölgede meydana gelen olayların ardından Ağrı Dağı ve Tendürek Dağını 15 gün süreyle 'Geçici askeri güvenlik bölgesi' ilan etmesinin ardından askeri hareketlilik arttı. Kararın ardından sabah saatlerinden itibaren Kobra ve Sikorsky helikopterler, Doğubayazıt'ta konuşlanan 1'inci Mekanize Piyade Tugay'ından havalanarak Ağrı ve Tendürek Dağında doğru uçuşlar gerçekleştiriyor. Ağrı Dağı'nın karşısında bulunan tepelerde askeri mevziler oluşturuluyor. Havadan ve karadan sürdürülen askeri hareketlilik, Ağrı Dağı eteklerinde yaşayan köylüleri pek etkilemiyor.


#pkk
#terörist
#kimliği
9 yıl önce