|

İşte o bombacı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa’daki saldırıyı gerçekleştiren teröristin Eser Çali olduğunu açıkladı. PKK üyesi 24 yaşındaki Çali, örgüte 3 yıl önce katılmış.

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 23:10 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Meclis'te gazetecilere açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa ve Gaziantep'deki terör saldırılarına ilişkin elde edilen bilgileri paylaştı. Ala, “Bursa'daki terör saldırısını gerçekleştiren kişi Iğdır Aralık nüfusuna kayıtlı 1992 doğumlu PKK bölücü terör örgütüne üye Eser Çali” dedi.



IĞDIR NÜFUSUNA KAYITLI


Teröristin iki ayrı kimlik kullandığı bilgisinin daha önce açıklandığını, titiz bir çalışmayla kişinin kimliğinin adli tıp sonucuyla da tespit edildiğini belirten Ala, “Bütün çalışmalar tamamlandı. Şu an konuyla ilgili 6 kişi tutukludur, yeni gözaltı ve tutuklamalar olabilir" ifadesini kullandı.



3 YIL ÖNCE KAYBOLDU


24 yaşındaki Eser Çali'nin, üniversite eğitimini yarıda bırakarak PKK'ya katıldığı bildirildi. Çali, 2009 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Coğrafya Bölümü'nü kazanarak, Ankara'ya gitti. Çali'nin, fakültenin 3'üncü sınıfındayken, 2012 yılında bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı ve ailesinin Ankara'da kızlarıyla ilgili kayıp müracaatında bulunduğu öğrenildi.





GAZİANTEP'TE 40 KİŞİ GÖZALTINDA


Bakan Ala, Gaziantep'deki terör saldırısıyla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini, 40'ın üzerinde kişinin gözaltına alındığını ifade ederek, “Kısa zamanda bu saldırıları gerçekleştiren kişilerin kimlikleri ve örgütleriyle ilgili çalışmalar önemli bir aşamaya gelmiştir. Biri sonuçlandırılmış, öbürü devam ediyor. DAEŞ terör örgütüne bağlı bu menfur saldırıyı gerçekleştiren kişi. Onun kimliği de tespit edilmiştir. Bağlantılı kişiler gözaltına alınmıştır.” dedi.


#Efkan Ala
#Eser Çali
#Canlı bomba
8 yıl önce