|

İşte yeni A Takımı

Başbakan Binali Yıldırım, kabinenin ardından AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerini de açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2016 Wednesday
Güncelleme: 01:52 - 25/05/2016 Wednesday
Yeni Şafak

Kabinede olduğu gibi parti yönetimi de büyük değişim yaşadı. Mehmet Müezzinoğlu ve Cevdet Yılmaz kabineden parti yönetimine kaydırıldı. Teşkilat, Mali İşler, Çevre, Şehir ve Kültür ile Genel Sekreterlik olmak üzere 4 başkan yardımcısı yerini korudu. Ekonomiden Dış İlişkiler Başkanlığı'na, Sosyal İşlerden de Ar-Ge Başkanlığı'na kaydırma oldu. Sekiz yeni isim MYK'da yerini aldı. Partinin iki numaralı ismi Yazıcı olurken, parti sözcülüğü görevini Cevdet Yılmaz üstlendi. 15 üyeli MYK'da 3 kadın genel başkan yardımcısı yer aldı.



Yıldırım'ın açıkladığı yeni A Takımı şöyle:

* Siyasi ve hukuki işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Hayati Yazıcı


* Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Mustafa Ataş


* Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Ahmet Sorgun


* Tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Cevdet Yılmaz


* Dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Mehmet Mehdi Eker


* Sosyal politikalardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Öznur Çalık


* Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Erol Kaya


* Ekonomi işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Şaban Dişli


* Sivil toplum ve halkla ilişkiler başkanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Mehmet Müezzinoğlu


* Mali ve idari işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Vedat Demiröz


* Ar-Ge'den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Nükhet Hotar


* İnsan haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Yasin Aktay


* Çevre, şehir ve kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı: Çiğdem Karaaslan


* Genel Sekreter: Abdulhamit Gül.



Pazarda öğrendi




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü'nün Düzce'nin Çilimli ilçesi Topçular köyünde yaşayan ablası Mürvet Çolak, kardeşinin bakan olduğunu halk pazarında öğrendi. “Vatanımıza milletimize hayırlı olsun” diyen Çolak, “Çok


sevindim. Kardeşim çalışkan, dürüst, tuttuğunu kopartan birisi” dedi.



Bozdağ'la Adalet'te 4. dönem


Adalet Bakanlığına, 61. hükümette 17-25 Aralık operasyonlarının ardından yapılan kabine revizyonunda getirilen, 62 ve 64. Hükümet'te yeniden Adalet Bakanı olan Bozdağ, yeni hükümette de görevine devam eden isimler arasında yer aldı.


Bozdağ, Adalet Bakanlığı görevinde, özellikle paralel yapının yargıdaki ayağıyla etkin mücadele etti. Bozdağ'ın bakanlığı döneminde, önce 2010'daki Anayasa referandumu ile yapısı değiştirilen ve “paralel yapının etkisinde olduğu iddia edilen” HSYK'nın yapısında değişikliğe gidildi. Bozdağ, “3. Yargı Paketi” olarak bilinen kanunla özel yetkili mahkemelerin kapanmasından sulh ceza hakimliklerinin kurulmasına kadar birçok yeniliğe imza attı.



İsmet Yılmaz'a yeni görev




TBMM Başkanlığı yapan, 61 ve 64'üncü hükümetlerde Mili Savunma Bakanlığı görevini yürüten İsmet Yılmaz, yeni hükümetin Milli Eğitim Bakanı oldu. 61. Hükümet'te Milli Savunma Bakanlığı görevini üstlenen Yılmaz, 1 Temmuz 2015 - 17 Kasım 2015 tarihlerinde TBMM Başkanlığı görevini yürüttü. 64. Hükümet'te yeniden Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Yılmaz, 65. Hükümet'in Milli Eğitim Bakanı oldu.



Nabi Avcı Eğitim'den Kültür'e


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 65. hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini üstlendi. 62, 63, ve 64. hükümetlerde Milli Eğitim Bakanlığı yapan Avcı, yeni kabinede 4. kez bakanlık görevini yürütecek.



Avcı, 24 Ocak 2013'te 61. hükümette yapılan revizyonda, dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yerine getirildi.


Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı döneminde dershanelerin özel okula dönüşümünden, merkezi ortak sınavların uygulanmaya başlanması gibi eğitimde birçok önemli projeye imza attı. Avcı, AK Parti iktidarları döneminde en fazla öğretmen ataması gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı oldu. Avcı'nın göreve başladığı tarihten itibaren 173 bin 774 öğretmen ataması gerçekleştirildi.



Güven boşa çıkarılmayacak


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 65. hükümet programını TBMM Genel Kurulu'nda sundu.


Yıldırım'ın okuduğu hükümet programında, “Önümüzdeki dönemde bu aziz millete hizmet etmek, Meclisimizin güvenini boşa çıkarmamak için aralıksız çalışacağız. Bu dönemde ülkemizin ihtiyaç duyduğu yatırım ve icraatları birer birer gerçekleştireceğiz” dedi. Yıldırım'ın okuduğu hükümet programında öne çıkan başlıklar şunlar:



Teröre destek veren odaklarla kararlı mücadelemiz dürecek. 17-25 Aralık darbe girişimi ile su yüzüne çıkan paralel terör örgütü ve bunun uzantıları ile mücadleemiz kesintisiz sürecek. Devlet personel rejimi etkinleşecek, e-devlet uygulamaları özendirilecek. İnsani kalkınma hedefinin ana eksenini eğitim oluşturuyor. Yabancı dil öğretimine önem vereceğiz. Şehir hastaneleri projesini başlattık, 18 inşaat başladı. Sosyal yardım ile istihdam arasındaki bağı güçlendireceğiz. Yoksul ailelere ücretsiz internet imkanı sağlayacağız. Gençler geleceğimizdir. Seçme yaşını 18'e indirdik. Şimdi hedefimiz seçilme yaşını da 18'e indirmek. Şehir müzeleri kurulacak. Kültürel varlıklar koruma altına alınacak. İş güvenliği ve kıdem tazminatı husuları çalışanın hukuku gözetilmek suretiyle tüm taraflarla birlikte çözülecektir. Mali disiplin, ekonomik istikrar ve büyümeye önemli katkı sağladı.







#Binali Yıldırım
#AK Parti Merkez Yürütme Kurulu
#Yeni kabine
8 years ago