|

İstersen kurtulursun

Uyuşturucu belasından kurtulmak için en etkili formül ‘önce istemek’. 12 yaşında sokaklara düşerek bağımlı olan Ömer’in hikâyesi, 13 yaşında devletin kapısını çalmasıyla değişti. AMATEM’e giderek yardım isteyen Ömer, 6 yıllık tedavinin ardından bu illetin pençesinden kurtuldu. Ömer, “İstersek bu savaşı kazanırız. Ancak bunun için tedaviyi istemek lazım” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2017 Cuma
Güncelleme: 07:28 - 23/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Uyuşturucuyu bırakanlar anlatıyor
Uyuşturucuyu bırakanlar anlatıyor

Binlerce insanın hayatının kararmasına sebep olan uyuşturucu belasına karşı zehirle milli mücadele çağrısı yapan Yeni Şafak, küçük bedeniyle gösterdiği kocaman mücadele ile bağımlılıktan kurtulan Ömer’in hikayesine ulaştı. Şimdi 23 yaşında olan Ömer, annesini 1 aylıkken kaybettiğini, babasını ise hiç tanımayadığnı söyledi. Kendisini büyüten babaannesi de kaybedince hayatta yapayalnız kalan Ömer’in sokaklarla tanışması hiç de zor olmamış.

TEK BAŞINA AMATEM’İN KAPISINI ÇALDIM

12 yaşındayken sokaklarda yaşamak zorunda kalan Ömer, o dönem yaşadığı zor süreci şöyle anlattı: “Fatih’te parklarda kalıyordum. Ortam beni uyuşturucuya sevk etti. Kısa sürede bağımlı oldum. Bir yıl süreyle aralıksız uyuşturucu kullandım. 13 yaşına geldiğimde bu illetten kurtulmaya karar verdim. Nereden duyduğumu tam hatırlamıyorum ama AMATEM’in kapısını çalmaya karar verdim. Tek başıma oraya gittim. ‘Uyuşturucudan kurtulmak ve tedavi olmak istiyorum’ dedi. Genç yaşta ölmek istemediğimi anlattım. Sonra tedavi sürecim başladı. 6 yıl boyunca ara ara yatarak uzun bir tedavi sürecim oldu.”

EBRU SAVAŞI KAYBETTİ

Tedavi sürecinin ardından adeta yaşama geri döndüğünü söyleyen Ömer, “19 yaşımda özgürlüğüme kavuştum. Yine sokaktaydım ama kendimi iyi hissediyordum. AMATEM’de tedavi olurke Ebru adında bir arkadaşım vardı. O da madde bağımlısıydı. Maalesef kurtulamadı ve hayatını kaybetti. Ölmeden önce bana, ‘Bundan sonra sakın uyuşturucu kullanma. Kendine zarar verirsin’ diye vasiyet etti. Gözlerimin önünde öldü arkadaşım. O gün uyuşturucuyu bırakmaya yemin ettim” diye konuştu.

ASKERDE PARA BİRİKTİRDİM

Tedavi sürecinin hala sürdüğünü anlatan Ömer, daha sonra askere gittiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Askerliğimi Ankara’da yaptım. Askerlik süresince hiç uyuşturucu kullanmadım. Hatta komutanlarım, anne-babam öldüğü için bana maaş verilmesini sağladı. Ayda 300 TL civarında para aldım. Bu paranın hepsini biriktirdim. Ancak, evsizlerin kaldığı bir spor salonunda biriktirdiğim bu paranın hepsini çaldırdım. Bu duruma çok üzülmeme rağmen yine de uyuşturucuya yönelmedim.”

ÇORBAYLA DOYUYORUM

Askerliğin ardından tekrar İstanbul’a geri dönen Ömer, bu defa Taksim’de sokaklarda yaşamaya başlamış. Ömer, bu süreci de şöyle anlattı: “Artık hayatımda çok şey değişmişti. O günlerde Taksim’de Çorbada Tuzun Olsun Derneği tarafından çorba dağıtıldığını duydum. İlk başta paralı dağıtılıyor sandım. Gitmeye utandım. Ancakr, evsizlere ücretsiz verildiğini öğrenince hemen koştum. Her gün çorba almaya devam ettim. Hala orada karnımı doyuruyorum.”

ORTAKÖY’Ü SÜPÜRÜYOR

Kocaman mücadelesinin arından hayata sıkıca tutunan Ömer, şu an Ortaköy’de çalışıyor. Temizlik işi yapan Ömer, “Gazetede eleman arandığını görünce hemen aradım. ‘Abi ben evsizim, çalışmak istiyorum’ dedim. Dolmuşa atladım gittim. Sohbet ettik, tatlı ikram ettiler. Şu an, bir zamanlar sahilinde yattığım Ortaköy’ün sokaklarıını süpürüyorum. Çok mutluyum” diye konuştu.

Beşiktaş forması
hediye ettiler
Çorbada Tuzun Olsun Derneği’nin İnsani Yardım Grubu, uyuşturucuyla savaşı kazanma başarısı gösteren Ömer’e, gönüllü gençlerle birlikte Taksim’de doğum günü sürpriz yaptı. Ömer için Taksim’de doğum günü pastası kesilirken, Beşiktaş’ın taraftar grubu da Ömer’e forma hediye etti. Fanatik Beşiktaşlı Ömer, “Kartal” işaretiyle poz vererek sevincini paylaştı.

#Uyuşturucu
#Bonzai
7 yıl önce