|

İstiklal Marşı'nı okurken taradılar

15 Temmuz gecesi FETÖ'nün üniformalı teröristlerine karşı Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nın önünde İstiklal Marşı okurken iki bacağından da vurulan gazi Zafer Çakmak, "Havaya ateş açıp, üzerimize yürüdü. Yüksek sesle tekbir getirmeye başladık. Bu kez birer birer vurulmaya başladık" dedi.

Yeni Şafak
09:24 - 12/08/2016 Cuma
Güncelleme: 06:28 - 12/08/2016 Cuma
Diğer

Ankara Kazan'da darbeye kalkışan hainlere Akıncı'daki 4. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde direnen Zafer Çakmak (28) iki bacağından vuruldu. Çakmak, o gece yaşadıklarını anlattı. F-16'ların kalkmasını engellemek için hava üssüne giden grubun içinde yer alan Zafer Çakmak ve yanındakileri, bir grup asker durdurmaya çalıştı.



Başlarındaki astsubayla konuşup onu ikna etmeye çalıştığını aktaran Çakmak, Sabah'a şu açıklamayı yaptı:


"O astsubay beni sadece dinliyordu. Sonra arkamdakilerden biri, astsubayın eline Türk bayrağını verdi, İstiklal Marşı'nı okumaya başladık. Askerlerin hepsi bizimle beraber okudu. O sırada içeriden bir grup maskeli hain geldi. Biri, yanımızdaki askerlere bağırarak 'Emir komuta bende. Siz geri çekilin' dedi.



Havaya ateş açıp, üzerimize yürüdü. Yüksek sesle tekbir getirmeye başladık. Bu kez birer birer vurulmaya başladık. Direkt üzerimize doğru ateş ettiler. Silahlar sustuktan sonra İstiklal Marşı'nı okuduğumuz astsubay ve askerler yaralılara yardım etti. O astsubay kemerimi çıkarıp bacağıma bağladı."



#Akıncı
#Darbe girişimi
#Zafer Çakmak
8 yıl önce