|

İstiklal ruhu yaşıyor

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 00:29 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin tarihe gömülmek istenen bir milletin işgalci güçlere karşı kazandığı bir zafer olduğunu dile getiren Turan, mesajında şu ifadeleri kullandı:



“Şanlı tarihimizin bir parçası olan 30 Ağustos ile İstiklal Mücadelemiz başarıya ulaşmış, işgal kuvvetleri topraklarımızdan püskürtülmüştür. Tarihte sayısız kez kahramanlık destanı yazan milletimizin asil torunları 15 Temmuz'da 2. İstiklal Mücadelesiyle bir kez daha işgalcilere geçit vermedi. Büyük zaferin mimarı başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin hatırasına sahip çıkıyor, tarihten aldığımız güçle istiklâl ruhunu yaşatmaya devam ediyoruz. 100 yıl önce mücadele ettiğimiz güçlerin, bugün taşeronlar aracılığıyla yeniden ortaya çıkması her zamankinden daha güçlü olmamız gerektiğini ortaya koydu. 15 Temmuz'da yaşadıklarımız darbe kalkışmasından öte bir işgal girişimiydi. 15 Temmuz'da milletimizin gösterdiği üstün dayanışma, cesaret ve kararlılık tarihimizden gelen bir mirastı. Dayanışmanın getirdiği milli duruş, ihtiyaç duyduğumuz İstiklal ruhunun yansımasıydı."



“Yaşadığımız zor günlerin aslında belli bir odak tarafından yönetildiğini bugün çok net görüyoruz. FETÖ'nün başarısız darbe girişimi sonrası sahneye terör örgütü PKK çıkıyor. PKK'dan sonra da IŞİD sahnedeki yerini alıyor. Aynı yerden talimat almışçasına hain eylemlerini sürdürüyorlar. Kim gelirse gelsin, milletimiz bütün bunların üstesinden gelecek ferasete, cesarete ve kararlılığa sahiptir. 15 Temmuz'da, işgalcilere karşı milletimizin geçit vermediğini bütün dünya gördü. Terör örgütleri için bu millete diz çöktürmenin kolay olmadığını milletimiz bir kez daha kanıtladı. İman ve inanç karşısında silahların, bombaların, tankların başarısız olduğuna hepimiz şahit olduk."


#Bülent Turan
#30 Ağustos Zafer Bayramı
8 yıl önce