|

İstikşafi görüşme sonrası CHP'den açıklama

AK Parti ile CHP heyetleri, ilk üçü Ankara Palas'ta yapılan koalisyon görüşmelerinin dördüncüsü için bu kez TBMM çatısı altında bir araya geldi. Görüşmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç "Milletimiz bize birbirinizle görüşün uzlaşın sorumluluğu yükledi" dedi.

Yeni Şafak
17:33 - 1/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:37 - 1/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin dördüncüsü yapıldı.



Görüşmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç "Bugün koalisyon görüşmeleriyle ilgili başka bir toplantı yaptık. Ne yazık ki her gün içimizi yakan üzüntüye boğan haberler alıyoruz. Dün iki polisimiz bugün uzman çavuşumuz şehit oldu. Dün gece Pozantı'da kaybettiğimiz şehitlerimizden biri 32 diğeri 29 yaşında. İkisi de evle çocukları var. Şehidimizin 5 yaşındaki evladı annesinin yanında al bayrağa sarılı tabuta sarılmış babasına sarılır gibi ağlıyor" dedi.



Koalisyon görüşmelerine ilişkin Koç "CHP olarak koalisyon görüşmelerine böyle bir sorumlukla başladık. Bugün görüşülen herhangi bir koalisyon değildir. Birikmiş sorunları çözebilecek özelliklere sahip koalisyon çalışmasıdır. Milletimiz bize birbirinizle görüşün uzlaşın sorumluluğu yükledi" değerlendirmesini yaptı.



TBMM'deki görüşmeye kimler katıldı?


TBMM Mermerli Salon'da saat 14.15'te başlayan görüşmeye; AK Parti'yi temsilen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan ve Malatya Milletvekili Taha Özhan, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Faik Öztrak ve Selin Sayek Böke, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.



Heyetler, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç'un koordinesinde daha önce 24, 28 ve 30 Temmuz'da görüşmüşlerdi.

#Haluk Koç
#CHP
#AK Parti
#koalisyon görüşmesi
9 yıl önce