|

İtalya'da Türkiye'yle işbirliği zirvesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Roma'da çeşitli temaslarda bulunuyor. İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella'yla görüşen Bakan Çavuşoğlu, "İki ülke ilişkileri ve işbirliğini ele aldık" dedi.

Yeni Şafak
15:34 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:41 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella'yla görüştü.
​Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella'yla görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Roma’ya geldi. Bakan Çavuşoğlu’nu, Roma Ciampino Havaalanı’nda Türkiye’nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, Vatikan Büyükelçisi Mehmet Paçacı ve Milano Başkonsolosu Hami Aksoy karşıladı. Mevlüt Çavuşoğlu, program kapsamında, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ve İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile görüştü.

Bakan Çavuşoğlu, resmi Twitter hesabı üzerinden görüşmeye dair ilk kareleri paylaştı. Bakan Çavuşoğlu, "iki ülke ilişkileri ve işbirliğini ele aldık" ifadelerini kullandı.


Brüksel'e hareket edecek

Bakan Çavuşoğlu, çalışma yemeğinin ardından düzenlenecek basın toplantısından sonra akşam saatlerinde NATO liderler zirvesine katılmak için Brüksel’e hareket edecek.

Bakan Çavuşoğlu'ndan yoğun diplomasi trafiği

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide telefonda görüştü.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu'nun, Akıncı ve Eide ile görüşmelerinde Kıbrıs'taki son gelişmeler ele alındı.

  • Öte yandan Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ile de telefonda görüşerek mevkidaşını yeni görevinden dolayı tebrik etti.

Trump da Roma'da

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald J. Trump, çıktığı ilk yurtdışı gezisinin üçüncü ayağında, Vatikan ve İtalya'da resmi temaslarda bulunmak üzere dün başkent Roma'ya gelmişti. Trump bugün Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Dışişleri Bakanlığı
7 yıl önce