|

İtfaiyenin merdiveni yoktu

Aladağ’daki yurtta çıkan yangından yaralı kurtulan öğrenciler, savcıya önemli bilgiler verdi. B.G., gelen itfaiye aracının merdiveninin olmadığını söyledi. 6. sınıf öğrencisi N.Y de, evlerden insanların merdivenlerle geldiğini anlattı

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 23:41 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdunda çıkan yangın faciasından yaralı kurtulan öğrenciler, olay sırasında yaşananları ve kurtuluş öykülerini savcılıkta anlattı. Yangınla ilgili soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcıları, yaralı kurtulan 24 kişi arasında yer alan öğrencilerin ifadesine başvurdu. Öğrencilerden 11 yaşındaki B.G, vestiyer odasında karşılaştığı ve yangında yaşamını yitiren arkadaşı Cennet'in yangının çıktığını kendilerine söylediğini belirterek “Tekrar 3. kata çıkıp arkadaşlarımızı çağıracağını söyleyip gitti. Daha sonra Cennet'i hiç görmedim” dedi.



PENCEREYE YETİŞMEDİ


Ağızlarını kapatarak hocalarının yanına gittiklerini dile getiren B.G, “Hocalarımızın çıktığı odaya girerek cama koştuk. Dışarıdan nefes almaya çalışıp bağırarak yardım istedik. Biz odada beklerken itfaiye geldi ancak merdiveni yoktu. Daha sonra etraftan duyanlar merdiven getirip pencereye dayadılar. Merdiven pencereye yetişmedi. Bir adam merdivenin köşesine çıkıp bizi kucağına alıp aşağıya indirdi. Yaklaşık 10 dakika odada yardım gelmesini bekledim” diye konuştu.



HORTUM UĞRAŞI


Öğrencilerden 13 yaşındaki R.İ. da hasta olduğu için o gün okula gitmediğini aktararak, şunları söyledi: “Yurdun yanına itfaiye geldi. Vatandaşlar da yurdun penceresine merdiven dayadılar. Merdivenin boyu kısa olduğundan ağabeylerden biri merdivenin ucuna çıkıp bizi camdan alarak merdivenin üzerine koydu. Biz bu şekilde aşağıya indik.”


8. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Z.S.D. de feryatları duyan komşuların yardıma koştuğunu ifade ederek, şunları anlattı: “İtfaiye araçları gelmeden komşular merdiveni bizim bulunduğumuz pencereye dayadı. Pencereden merdivenle aşağıya indik. Biz indikten hemen sonra itfaiye görevlileri geldi. İtfaiye görevlileri hortumla uğraştı, onları kimseyi kurtarırken görmedimş.”




ATLAYIP KURTULDU6. sı nıf öğrencisi N.Y de camlara doğru koşup dışarıya bağırıp yardım istediklerini dile getirdi. Pencereden atlayarak kurtulan 8. sınıf öğrencisi N.S. ise şunları kaydetti: “Ben aşağıya atlamadan önce bulunduğum odada veya koridorda herhangi bir arkadaşımı görmedim. Etüt salonundan çıktığımda yangın merdivenin bulunduğu kapıya ulaşamadım. Bu nedenle yangın merdiveni kilitli olup olmadığına bakamadım. Nefesim kesildiği için 7. sınıfların etüt merkezinin penceresine koşup atladım, yangın sebebiyle ayağım çatladı.”Arkadaşlarını kurtarmak isterken canından oldu Adana'nın Aladağ ilçesinde özel öğrenci yurdundaki yangında hayatını kaybeden 12 kişiden Cennet Karataş'ın, kuzenini ve arkadaşını kurtarırken canından olduğu ortaya çıktı. Baba Mehmet Karataş (37), 11 yaşındaki Cennet'in, yangın sırasında kahramanlık örneği sergilediğini dile getirdi. O anları olaydan yaralı kurtulan komşularının kızı Büşra Güneş'ten dinlediğini aktaran baba Karataş, şunları anlattı: “Yangın sırasında kızının binanın en alt katındaymış. Kızım, 'Benim yukarıda arkadaşlarım var, kuzenim var, onları kurtarmadan ben gitmem' demiş ve üçüncü kata kadar çıkmış. Komşumuzun kızı Büşra'yı ve kuzeni Sema'yı aşağı yönlendirmiş. Kızım arkalarındaymış. Alevler yükselince ışıklar sönmüş. Büşra ve Sema, ikinci katın penceresinden atlamış. Kuzeni kurtulduktan sonra 'Cennet'i kurtarın, Cennet nerede diye' feryat etmiş. Kızım kurtulamamış.” CENNETİM GELECEĞİMDİEn büyük çocuğu oldan kızıyla çok iyi anlaştıklarını ifade eden baba,”Cennetim, insanları hayvanları çok severdi. Ben de ona gıpta eder, kızımla gurur duyardım. Kızım bana her konuda yardımcı olurdu. “Ben ona 'geleceğim' derdim. 4 kardeşi var. Benim diğer çocuklarımın geleceği oydu" dedi.

#Adana
#Yangın
#Kız yurdu
7 yıl önce