|

Jandarmada yeni kararname

Yüksek Askeri Şura öncesi Jandarma Genel Komutanlığı'nda atama kararnamesi yayımlandı. Karanamede, 17 personel bir üst rütbeye terfi ettirilirken, 25 general ile 59 jandarma mensubu değişik görevlere atandı. Denizli’de cuntaya geçit vermeyen Denizli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız ise tuğgeneralliğe terfi edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2017 Pazar
Güncelleme: 01:25 - 23/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Jandarma Genel Komutanlığı’nda atama kararnamesi önceki gün Resmi gazetede yayımlandı. İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı’nda YAŞ’tan 10 gün önce değişiklik yapılması ise dikkat çekti. Kararnamede, 17 personel bir üst rütbeye terfi ettirilirken, 25 general ile 59 jandarma mensubu değişik görevlere atanırken, 2 general emekliliğe sevk edildi.

TERÖR BÖLGESİNE YENİ ATAMALAR

İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Genel Komutanlığı’nda atama kararnamesi önceki gün Resmi gazetede yayımlandı. Yüksek Askeri Şura’dan 10 gün önce kararname yayımlanması dikkat çekti. Kararname ile 3 general bir üst rütbeye yükseltilirken, 14 albay generalliğe terfi ederken, 25 generalin yeni atama yerleri belirlendi. Öte yandan terörle mücadelede yeni strateji çerçevesinde, 19 ilde komuta kademesi yeniden belirlendi.

2 GENERAL EMEKLİLİĞE SEVK EDİLDİ

Yayımlanan kararname ile Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral İbrahim Yaşar ile Tümgeneral Ali Özkara, 24 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere emekliliğe sevk edildi. Rütbesi tümgeneralden korgeneralliğe yükseltilen Ali Çardakçı ile Tümgeneral Musa Çitil, Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevine atandı. Mevcut Jandarma Genel Komutan Yardımcılarından Ali Lapanta ise komutanlık emrine alındı. 


Antalya'ya
atandı

15 Temmuz hain darbe girişiminde kriz masasında yer alan ve Çardak Havaalanına giden askerleri teslim alan Denizli İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız, Jandarma Genel Komutanlığı atamalarıyla tuğgeneralliğe terfi edilip, Antalya il Jandarma Komutanlığına atandı. Bolu İl Jandarma Komutanıyken, 2014 yılında Denizli’ye atanan Yıldız, 3 yıl görev süresinin ardından Kurmay Albay olarak Denizli İl Jandarma Komutanlığından terfi alarak, Tuğgeneral rütbesi ile Antalya İl Jandarma Komutanlığına atandı.

#jandarma
#Cengiz Yıldız
7 yıl önce