|

Jandarmanın gözü radardan keskin çıktı

Aydın Efeler Jandarma Trafik Timi'nde görev yapan jandarma ekiplerinin gözü kameralardan daha keskin çıktı. Durumundan şüphelendiği tır sürücüsüne hastaneye sevk eden Jandarma Trafik Timi'nin dikkati sayesinde bir gözünün görmediği tespit edilen tır sürücüsünün ehliyetine el konuldu.

Yeni Şafak
11:56 - 7/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:59 - 7/09/2015 Pazartesi
IHA

Olay Dalama-Yenipazar yolunda meydana geldi. Rutin yol ve radar kontrolü yapan Aydın Efeler Jandarma Trafik Timleri, yolda seyretmekte olan 20 plakalı bir çekicinin sürücüsünde görüş bozukluğu olduğundan şüphelendi. Çekiciyi durduran jandarma Necip D. isimli sürücünün ehliyetini inceledi. E ve D sınıfı ehliyete sahip sürücünün D- Sınıfı ehliyetini Denizli'den bir ay önce aldığını gören jandarma sürücüyü Sağlık Kurulu'na gönderdi.


Şahsın evrakları üzerinde yapılan incelemede ise 29 yaşındaki sürücünün 2004 yılında B sınıfı ehliyet aldığı 2012 yılında ise E sınıfı geçtiğimiz ay da D sınıfı ehliyet aldığı belirlendi. Şahsın ehliyetini yükseltirken sağlık raporunu Denizli'deki özel bir hastaneden ehliyeti aldığı belirlendi.


Aydın'da Sağlık Kurulu'na giren Necip D. isimli şahsın sağ gözünün görmediği Sağlık Kurulu tarafından oy birliği ile kabul edildi.


“EHLİYETİ İPTAL EDİLDİ"

Jandarmanın dikkati sayesinde olası bir facia yaşanmadan, Sağlık Kurulu'na sevk edilen Necip D. isimli şahsın ehliyeti iptal edildi. Sağlık Kurulu'nun oy birliği ile verdiği rapor doğrultusunda; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu 41. Maddesi gereği Necip D.'nin E ve D sınıfı ehliyeti iptal edildi. Ticari araç kullanması yasaklanan Necip D.'nin sadece B sınıfı ehliyeti ile kendi özel otomobiline kullanmasına izin verildi.

#Aydın Efeler Jandarma Trafik Timi
#tır
#ehliyet
9 yıl önce