|

JÖAK timleri arıyor

Artvin’deki sel felaketinde kaybolan 4 yaşındaki Taha Su ile diğer 2 kişinin bulunması için Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) timleri de devreye girdi. Dereleri didik didik arayan ekipler, kayıplara henüz ulaşamadı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/08/2015 Cuma
Güncelleme: 20:22 - 27/08/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Artvin'in Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketinde kaybolan biri çocuk 3 kişinin bulunması için adeta seferberlik ilan edildi. Sel ve heyelanda Sundura Mahallesi'nde itfaiye aracının devrilmesi sonucu sel sularına kapılarak kaybolan 4 yaşındaki Taha Su ile Sugören Köyü'nde azgın sulara kapılan Melike Kakşi ve yeğeni Nejla Kakşi'yi arama çalışmaları sabahın erken saatlerinden itibaren yeniden başladı. Arama çalışmalarına, jandarmanın seçkin birliği Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) timleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan profesyonel dalış timi ve AFAD ekipleri de katıldı.



MİLLİ SPORCU KAYIP


Vatandaşların da destek verdiği aramalarda 2 dere didik didik arandı. Bulanık sudaki kaya parçalarının dipleri bile kontrol edildi. Ancak, tüm aramalara rağmen ne Taha Su'ya ne de diğer kayıplar Melike Kakşi ile yeğeni Nejla Kakşi'ye ulaşılamadı. Halasını kurtarmak isterken sel sularına kapılan Nejla Kakşi'nin atletizm ve disk atma dalında başarılı dereceler elde ettiği, milli sporcunun Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu kazandığı öğrenildi.


Bu arada, yaralar sarılmaya çalışılırken, Artvin Valisi Kemal Cirit, “Kızılay tarafından gönderilen su ve gıda gibi temel ihtiyaç malzemelerini hava nakil araçlarıyla ulaşılamayan yerlere ilettik" dedi.



HELİKOPTER YETİŞTİ


Sel nedeniyle mahsur kalan 12 kişi, TSK Kara Havacılık Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı farklı tipteki üç helikopterle bölgeden alınarak Hopa merkeze getirildi. İlçedeki bazı bölgelere ise 3 gün sonra havadan ulaşıldı. Helikopterle sekiz bölgede 200 kişiye yardımlar iletildi. Afetten etkilenen yaklaşık bin 300 kişi yardım için kriz merkezine müracaat etti.


#Hopa
#TSK
#heyelan
9 yıl önce