|

Kabine'nin en sürpriz ismi

BBP eski genel başkanı Yalçın Topçu Kültür ve Turizm Bakanı oldu.

Yeni Şafak
22:00 - 28/08/2015 Cuma
Güncelleme: 22:57 - 28/08/2015 Cuma
Yeni Şafak

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından, parti genel başkanı olan Yalçın Topçu seçim hükümetinde yerini aldı. Yalçın Topçu'nun kabinedeki görevi Kültür ve Turizm Bakanlığı oldu..



Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Yalçın Topçu, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Devlet emretti, biz de kabul ettik" dedi.



Topçu, ülkenin önemli bir süreçten geçtiğini, bu zor zamanda görev almaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Devlet emretti, biz de kabul ettik" değerlendirmesinde bulundu.



'Milli iradeye hizmet şereftir'



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Geçici Bakanlar Kurulu'nda yer almasına ilişkin, "Milli iradeye hizmet etmek bir şereftir. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.



Geçici Bakanlar Kurulu'nda yerini koruyan Müezzinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kabinede sorumluluk üstlenen tüm bakanlara başarılar diledi.



Önümüzdeki süreci "zor" olarak nitelendiren Bakan Müezzinoğlu, "Ülkemizi seçime götürecek arkadaşlarımıza ekip ruhuyla birlikte çalışmayı diliyorum. Milli iradeye hizmet etmek bir şereftir. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere şahsım da dahil tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.



MUHSİN BAŞKAN'DAN SONRA GENEL BAŞKAN OLDU


25 Mart 2009 günü genel başkan Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesi üzerine gerçekleştirilen 24 Mayıs 2009 tarihindeki 4. Olağanüstü Kongrede 507 oy alarak partinin yeni genel başkanı oldu. İki yıl kadar sürdürdüğü genel başkanlık görevini 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde alınan sonuç üzerine yaptığı yazılı açıklama ile bıraktı. 3 Şubat 2014 tarihinde, bir dönem genel başkanlık yaptığı Büyük Birlik Partisi'nden istifa etti.



#Yalçın Topçu
#yeni kabine
#yeni seçim hükümeti
9 yıl önce