|

Kaçamadılar: 45 ölü

Mehmetçik hainlere yine aman vermedi. Hakkari’de 26, Şırnak’ta 11, Tunceli’de 8 terörist öldürüldü. Tunceli’de etkisiz hale getirilen 4 teröristin arananlar listesinde olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/11/2017 Cuma
Güncelleme: 01:27 - 3/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Terör örgütü PKK dün son yılların en ağır darbelerinden birini yedi. Bir günde 45 terörist etkisiz hale getirildi.
​Terör örgütü PKK dün son yılların en ağır darbelerinden birini yedi. Bir günde 45 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK dün son yılların en ağır darbelerinden birini yedi. Bir günde 45 terörist etkisiz hale getirildi. Hainlere en ağır kayıp 6 asker ile 2 korucunun şehit olduğu Hakkari Şemdinli saldırısından sonra verdirildi. Saldırı anındaki çatışmada 7 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Geri püskürtülen teröristler Irak’ın kuzeyine kaçmak isterken de F-16 devreye girdi. Hava ve keşif vasıtaları ile tespit edilen hedeflere bomba yağdırıldı. Bu harekatta da 19 terörist etkisiz hale getirildi, böylece Hakkari’de bir günde 26 hain öldürülmüş oldu.

HAREKET HALİNDE VURULDULAR

Tunceli Nazimiye’de ise Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde ise arazi taraması sırasında çatışma çıktı. 8 teröristin öldürüldüğü çatışmada, 1 terörist de yaralı ele geçirildi.

Hainlerin ağır darbe yediği yerlerden birisi de Şırnak oldu. Bestler Dereler kırsalında, birliklere saldırı amacıyla hareket halinde olan bölücü terör örgütü üyeleri tespit edildi. Bunun üzerine, düzenlenen 2 hava harekatında, 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Gri listeden 4 kişi eksildi

Tunceli’da 8’i ölü, biri sağ olmak üzere 9 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyon gece de devam etti. Öldürülen 3 hain ile yaralı ele geçirilen teröristin kadın olduğu ifade edildi. Öldürülen teröristlerden “Savaş” kod adlı Hamza Güler, “Sema” kod adlı Besna Kartal, “Tolhildan” kod adlı Ejder Yücedağ, “Medya Derik” kod adlı Remziye Bağırtan’ın İçişleri Bakanlığının “Aranan Teröristler Listesi”nin gri kategorisinde yer aldığı öğrenildi. Bu teröristlerden Güler’in ise örgütün sözde “Dersim Saha Doğu Cephe Sorumlusu” olduğu saptandı. Kentte uzun süredir sürdürülen operasyonlarda ilk kez “Aranan Teröristler Listesi”nin gri kategorisinde yer alan 4 teröristin aynı operasyonda etkisiz hale getirildi

Krokiyle yakalandı

Hakkari’nin Yüksekova’da kamu kurumlarına saldırı hazırlığı yapan bir terörist yakalandı. Konuya ilişkin Hakkari Valiliği’nce de açıklama yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi: Cengiz Topel Caddesi’nde icra edilen yaya devriye görevi esnasında şüphe üzerine durdurulan bir şahsın üzerinde yapılan kaba üst araması sonucu Kaymakamlık konutu, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve polis kontrol noktasını gösteren bir kroki ele geçirilmiş ve şahıs gözaltına alınmıştır. Daha sonra şahsın ikamet adresinde yapılan aramada 2 sim kart ve içerisinde telefon numaraları bulunan ajanda ele geçirilmiştir."

#Hakkari
#Terör
#PKK
6 yıl önce