|

Kaçan teröristlerden biri yaralı

Bitlis -Tatvan karayolunun Rahva Mevkii'nde, TOKİ konutlarının bulunduğu alandaki polis kontrol noktasına dün akşam teröristlerce uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı ile ilgili valilik açıklama yaptı. Açıklamada, kaçan teröristlerden birinin yaralı olduğu belirtildi.

Yeni Şafak
14:57 - 11/08/2015 Salı
Güncelleme: 11:59 - 11/08/2015 Salı
DHA

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada saldırının 10 Ağustos 2015 günü saat 21.50 sıralarında merkez Beş Minare Mahallesi'nde bulunan TOKİ Polis Lojmanları Koruma Noktasına yönelik olarak 5 terörist tarafından uzun namlulu silahlarla yapıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:



"Saldırıya güvenlik kuvvetlerimizce anında karşılık verilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şahıslar beyaz renkli bir araçla kaçmıştır. Bahse konu silahlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda saldırıya karışan araç tespit edilmiş ve araç Tatvan İlçesinde bulunmuştur. Araçta yapılan incelemelerde; aracın ön camında iki adet kurşun deliğinin ve araç içerisinde yoğun bir şekilde kan izlerinin bulunduğu görülmüştür. Konuyla ilgili; bilgisine başvurulan şahıslardan alınan bilgilerden, aracın saldırının gerçekleştirildiği gün akşam saatlerinde gasp edilerek saldırıda kullanıldığı, teröristlerden birinin yaralandığı, saldırıdan sonra bir inşaat firmasına ait şantiyeden gasp ettikleri ikinci bir araç ile kırsal alana kaçtıkları tespit edilmiştir. Teröristlerin kaçtığı bölgede operasyonlar devam etmektedir.

#terörist
#pkk
#Rahva Mevkii
#tatvan
9 yıl önce