|

Kaçış yok!

Bitlis’te Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı timler tarafından başlatılan operasyonda 10 terörist öldürüldü. Harekat sırasında 2 PKK’lı terörist saklandıkları sığınakta sağ olarak yakalandı. O anlar kameralar tarafından kaydedildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:21 - 4/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Sığınakta saklanan PKK’lılar yakalandı
Sığınakta saklanan PKK’lılar yakalandı

Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığınca, terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda çoğunluğunu kadınların oluşturduğu (10) terörist silahları ile birlikte ölü olarak, (2) terörist ise sağ olarak etkisiz hale getirildi. Aralarında, 2014 yılında Bitlis Aşağıölek mevkiinde teröristlerce kaçırılarak şehit edilen Güvenlik Korucusu Nihat ÇAPRAK'ı şehit eden teröristlerin de olduğu tespit edildi. NÇ-41 helikopter destekli operasyon kameralarca saniye saniye kaydedilirken, sığınakta yakalanan teröristin yakalanma anı kaydedildi.



10 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ


Bitlis Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından, Bitlis İli Sehi ve Ölek bölgesinde başlatılan “Şehit Güvenlik Korucusu Nihat ÇAPRAK-41 Operasyonu” esnasında, bir grup terörist belirlendi; belirlenen bölgeye helikopterlerle Hava Hücum Harekâtı (HHH) düzenlendi. Hava harekâtının ardından bölgede yapılan aramalarda, (10) terörist silahları ile bilirlikte ölü olarak bulunurken, (2) terörist ise sağ olarak yakalandı.





O HAİNLER KISKIVRAK


Aralarında, Şehit Güvenlik Korucusu Nihat Çaprak'ı 12 Eylül 2014 tarihinde Bitlis İli Merkez İlçe Aşağıölek Köyü mevkiinde yolu keserek kaçıran, vücuduna isabet eden (24) kurşunla şehit eden ve Tatvan-Hizan karayolu üzerinde bulunan telefon direğine asan teröristlerin de olduğu belirlendi.



PKK SIĞINAKLARI YERLE BİR


Güvenlik Korucusu Nihat Çaprak'ı şehit edenlerden biri olan grup sorumlusu kadın terörist ölü olarak ele geçirilirdi. Operasyon sonrası bölgede geniş çaplı arama yapan Jandarma ekipleri, teröristlere ait (1) adet sığınak buldu. Sığınak içimdeki malzemeler imha edildi.



Aliboğazı'nda büyük darbe


Türk Silahlı Kuvvetleri, Tunceli Aliboğazı bölgesinde 25 Şubat - 01 Mart 2017 tarihleri arasında 'Şehit Piyade Er Nazmi Yıldızlı-71 Operasyonu' da düzenlendi. Operasyonda arama-tarama faaliyetleri sonucunda 13 sığınak ve 3 mağara bulundu.



HAVADAN İNDİRME


Operasyon kapsamında icra edilen aramalarda; 1 adet, benzinle karıştırılmış amonyum nitratla dolu 12 kg'lık tüp, 2 adet basma düzenekli EYP, düzeneği için hazırlanmış pil bloğu, 800 kg muhtelif gıda ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyonlar sırasında bölgeye helikopterle asker indirildi.







#Bitlis
#Operasyon
#PKK
7 yıl önce