|

'Kaçmadılar yer değiştirdiler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonların devam ettiği ilçelerden göç eden vatandaşlara sahip çıktı. Erdoğan, "Şu anda yeni bir döneme giriyoruz. Bütün orada 'kaçtı' denilenler kaçmadı. Şu anda onlar yer değiştirdiler. Niye? Oradaki benim Kürt kardeşim şu anda yer değiştirerek, bu operasyonların başarıyla devamını sağlıyor. Bu operasyonlar bittikten sonra süratle yeni ilçeler inşa edilecek ve inşa edilen yeni yerlere de şu anda oradan kaçtı denilen vatandaşlarımız gelip yerleşecekler" dedi.

Yeni Şafak
15:04 - 6/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:48 - 6/02/2016 Cumartesi
AA

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde "Dünya Turizm Forumu" kapanış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda yeni bir döneme giriyoruz. Bütün orada 'kaçtı' denilenler kaçmadı. Şu anda onlar yer değiştirdiler. Niye? Oradaki benim Kürt kardeşim şu anda yer değiştirerek, bu operasyonların başarıyla devamını sağlıyor. Bu operasyonlar bittikten sonra ki, bu arada kiraları, her şeyi veriliyor, ondan sonra buralarda yapılan planlamayla projeyle süratle yeni ilçeler inşa edilecek ve inşa edilen yeni yerlere de şu anda oradan kaçtı denilen vatandaşlarımız gelip yerlerine yerleşecekler. Daha modern şekilde hayatlarını sürdürmeye başlayacaklar" ifadesini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ifadelerini şöyle sürdürdü:



"Bölgede terör örgütü üzerinden kurulmaya çalışılan tek tipçi, baskıcı, faşist anlayış bizzat Kürt kardeşlerim tarafından çukura gömülmüştür. İnşallah terör örgütü tehdit olmaktan tamamen çıkarıldığı zaman bölge şehirleri de tekrar şaha kalkacaktır. İstikrarını, emniyetini, huzurunu, kardeşliğini pekiştirmiş bir Türkiye'nin maddi ve manevi her noktada tarihte hiç olmadığı kadar kazanacağını biliyoruz. Bunu başkaları da biliyor. Onun için önümüze bunca engel çıkartılıyor, onlara rağmen başaracağız, onlara rağmen 2023 hedeflerimize ulaşacağız. Hiç endişeniz olmasın."


#cumhurbaşkanı erdoğan
#Lütfi Kırdar Kongre Merkezi
#Dünya Turizm Forumu
#diyarbakır
#sur
8 yıl önce