|

Kadınlar ekmeğini taştan çıkartıyor

Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde 1986 yılından bu yana inşaat sektöründe farklı yatırımlara imza atan Özcan Yavaş, 5 ay önce kırıntı mermer parçalarını değerlendirmek için açtığı işyerinde erkekler yerine kadınları istihdam ediyor.

Yeni Şafak
11:28 - 14/07/2015 Salı
Güncelleme: 08:33 - 14/07/2015 Salı
DHA

Baba mesleği mermerciliği 29 yıldır sürdüren Özcan Yavaş (46) kırıntı mermerleri işleyerek yeni yapılan binaların çehresini güzelleştiriyor. Alışılmışın aksine erkekler yerine kadınlarla çalışmayı tercih eden Yavaş, toplam 12 kadını istihdam ettiğini söyleyerek, "İnşaatların mermer işlerinin yanı sıra hurda olan mermer parçalarını dekorasyon taş olarak imal etmeye başladık. 5 ayda çok iyi sonuçlar elde ettik. Şu an yakın çevreye veriyoruz. Mermer kırıntılarını 8 ayrı işlemden geçiyoruz. Daha sonra paketleyerek satışa hazır duruma getiriyoruz. Denizli, Muğla, Uşak ve Afyonkarahisar'dan mermeri temin ediyoruz. Doğal olduğu için dayanıklılık süresi çok uzun. Kaliteyi yakaladık bundan sonraki hedefimiz ihracat" dedi.


Erkek işi olarak bilinen mermercilikte hiç zorlanmadan çalıştığını söyleyen Fatma Altay, alın teriyle gelir elde ettiğini belirterek "Ekmeğimizi adeta taştan çıkartıyoruz. Bu iş güç istiyor. Ama evimize ekmek götürmek için biz de el attık. İşimi çok seviyorum" dedi. Çalışanlardan Ayfer Dinçtür, "Zorluğu yok, insan alışınca zorlanmadan yapıyor" diye konuştu. Elif Yakış ise annesi Dilek Yakış ile birlikte çalışarak aile ekonomisine katkıda bulunduklarını belirtti. Kovalarla taş çekip kürekle el arabasına taş dolduran Yakış, annesine yardım ettiği için severek çalıştığını dile getirdi.





#Kadınlar
#Ekmeğini taştan çıkartıyor
#Aydın
9 yıl önce