|

Kadir Topbaş istifasının ardından misafir oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş'ın İBB binasından ayrılmasının ardından ilk akşamına dair detay dikkati çekti.

Yeni Şafak
10:04 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 10:44 - 24/09/2017 Pazar
Diğer
Kadir Topbaş, Cuma günü İBB binasından ayrıldı.
Kadir Topbaş, Cuma günü İBB binasından ayrıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Kadir Topbaş, ilk gecesini küçük oğlu Ömer Mustafa Topbaş’ın evinde geçirdi. Ömer Mustafa Topbaş, sevincini “Artık bizimsin... İyi ki babamsın” sözleriyle duyurdu.

Hürriyet'in haberine göre; Kadir Topbaş’ın peş peşe üç dönem olmak üzere 13 yıldır sürdürdüğü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifası, en çok küçük oğlu Ömer Mustafa Topbaş’ı sevindirdi. Kadir Topbaş, istifa sonrası ilk geceyi oğlu Ömer Mustafa Topbaş’ın evinde geçirdi.


Oğlunun ilk mesajı

Yıllar sonra babasıyla uzun bir gece geçiren oğul Topbaş, mutluluğunu sosyal medya hesabından “Artık bizimsin... İyi ki varsın. İyi ki babamsın” sözleriyle duyurdu. Ömer Mustafa Topbaş mesajında şu satırlara yer verdi: “38 yaşındayım. Kendimi bildim bileli haftada 2 saat görebildiğimde seni, ‘Çok şükür bu hafta iyi görüşebildim’ dedim. Öyle ki, ilk ve orta okul yıllarımda yeri geldi yatak odanın kapasına astığın post-it’lerle sorularıma cevap alabildim senden. Öyleydi çünkü. Sen hayatını 42 yıl önce bir davaya adadın. Bizden (ailenden) geçtin, millete hizmet için yaşadın. Ben ise hep doya doya baba-oğul ilişkimizi yaşayamamızın eksikliğini çektim, aslında içten içe senin de çektiğini hep bildim, hissettim. Ama öte yandan hep gurur duydum seninle... Nasıl duymayayım ki?

Halka hizmete adanan bir ömür, 2004’ten bugüne dek süren müjdelenmiş şehir başkanlığını bize 2009’da, şimdilerin muhalefet liderine karşı, 2014’te herkesin etrafında birleştiği rakibe karşı yaşattığın seçim zaferlerin ve tabi en önemlisi görev süresince İstanbul’a yaptığın hizmetlerin... Artık bizimsin… İyi ki varsın, iyi ki babamsın!!!"

Henüz veda etmedi

Kadir Topbaş’ın önümüzdeki hafta belediyeye gelip personeliyle vedalaşacağı öğrenildi.

  • Kadir Topbaş, istifasını açıklarken de bu duruma en çok çocuklarının sevineceğini belirtip, “Çocuklarım torunlarım bayram ediyor, ‘Bize döndün baba’ diyorlar” ifadelerini kullanmıştı.



#Kadir Topbaş
#Ömer Mustafa Topbaş
7 yıl önce