|

Kafaları karıştıran iki farklı açıklama

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Meclis'te bir araya geldi. Görüşmenin ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in ayrı ayrı yaptığı açıklama soru işaretlerine neden oldu.

Yeni Şafak
17:00 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 17:28 - 4/08/2015 Salı
Yeni Şafak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve FigenYüksekdağ ile görüştü. Kılıçdaroğlu'nun TBMM'deki makamında gerçekleşen görüşme 35 dakika sürdü. Görüşmede CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Levent Gök ile HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan da yer aldı.



Kılıçdaroğlu, HDP heyetini makam odasının kapısında karşıladı.



Görüşmenin ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ayrı ayrı açıklama yaptı. Yapılan açıklamalar soru işaretlerine neden oldu. CHP adına açıklama yapan Altay'ın ifadelrinde terör ve PKK'nın silah bırakması öne çıkarken HDP adına açıklama yapan Baluken'in konuşmasında ana gündem koalisyon görüşmeleri oldu.



CHP: PKK'nın tuttuğu silah barış iradesine yönelmiş bir silahtır


CHP Grup Başkanvekili Engin Altay konuşmasında "Teröre karşı tüm siyasi partilerin ortak tavır alması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz. PKK şunu bilmelidir ki elde silahla barış istenmez. PKK'nın tuttuğu silah barış iradesine yönelmiş bir silahtır. Bu silahla 7 Haziran'da ortaya çıkan barışa yönelmiş silahtır. Devletin üzerine düşen görevler vardır ancak kafaya silah dayanmışken barış sesini kimsenin duyması mümkün değildir. Barış için PKK'nın silahları bırakması lazım. Kimse umudu kaybetmesin Türkiye en kısa sürede barışa kavuşacaktır. Türkiye'yi kimse bölemeyecek. Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir. MHP'nin tutumu her şeyi gösteriyor. HDP'nin PKK'ya yönelik, Demirtaş'ın son günlerdeki iyi niyetli feryadını ve çalışmalarını olumlu buluyoruz. Koalisyondan ziyade Türkiye'de bugün barışa nasıl ulaşırız gündeme geldi" ifadelerini kullandı.



HDP'nin gündemi koalisyon


Baluken'in konuşmasında ise ana gündem koalisyon görüşmeleri oldu. AK Parti-CHP koalisyonunun Türkiye'nin geleceği açısından sağlam bir programla birlikte, pek çok soruna çözüm getirebileceğini düşündüklerini söyleyen Balukan "Şu anda erken seçimden çok, bu koalisyon görüşmelerinden sonuç alınması gerektiğini ifade ediyoruz" dedi.



Görüşmede koalisyonda nelerin konuşulduğu, mutabakatın olup olmadığı konularının görüşülmediğini belirten Baluken "Bu konuda onlar bir ihtiyaç hissederse kapımız açıktır" dedi.







#PKK
#CHP
#HDP
#görüşme
9 yıl önce