|

Kâğıt uçakları tel örgüye takıldı

Sincan Cezaevi’ndeki FETÖ tutuklularının koğuşlara içine mesaj yazdıkları kağıt uçaklar atarak haberleştiklerinin tespit edilmesi üzerine havalandırmalarının üzerine tel örgü çekildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:42 - 20/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cezaevinde yapılan aramada krokiler, koğuş ve havalandırma planları ile şifreli notlar ele geçirildi.
Cezaevinde yapılan aramada krokiler, koğuş ve havalandırma planları ile şifreli notlar ele geçirildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarda yakalanan binlerce FETÖ’cü tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi. Bunların arasında Ankara’ya bomba yağdıran darbeci pilotlar, darbeye direnen vatandaşlara kurşun sıkan üniformalı cuntacılar ve darbe girişiminin beyin takımı ile çok sayıda mahrem imam da bulunuyor. F tipi Cezaevi’nde hapis yatan terör örgütü mensuplarının koğuşlarını basan Sincan Cezaevi Tabur Komutanlığı krokiler, koğuş ve havalandırma planları ile şifreli notlar ele geçirdi.

ŞİFRELİ NOT KULLANIYORLAR

Gün içerisinde hava alması için avluya çıkarılan FETÖ mensuplarının kağıt uçak şeklinde ya da pet şişeye koydukları şifreli notları, havalandırmadan koğuşlara fırlattıkları belirlendi. Cezaevi idaresinin kararı üzerine koğuşların ortak çıkış noktası havalandırma boşluğunun üzerine tel örgü çekildi ve çatıdaki nöbetçi sayısı da arttırıldı.

AMAÇ ÖRGÜT İÇİ MOTİVASYON

Alınan önlemle FETÖ’cülerin haberleşmesinin engellendiği belirtilirken, tel örgüye rağmen şifreli notları atmaya da devam ettikleri anlaşıldı. Terör örgütü mensuplarının attığı haberleşme notları tel örgülerden toplanın tutanak altına alındı. Notlarda, örgüt içi motivasyonu arttırmak için yazılan mesajların yer aldığı öğrenildi. Örgüt mensuplarının terörisbaşı Fetullah Gülen’in verdiği mesajları da birbirleriyle paylaştığı belirtildi. Hatta sanıkların daha ileriye giderek Hz. Peygamberi oyunlarına alet ettiği, “Peygamber efendimiz ziyaretimize gelecek” gibi notlar yazdıkları ifade edildi.

ÇAMAŞIRLARINI KENDİLERİ YIKIYOR

Darbeci Yurtta Sulh Konseyi’nin bir numarası Akın Öztürk ile üyeler Mehmet Partigöç, Mehmet Dişli, İlhan Talu’nun aralarında bulunduğu darbeci cuntacıların çamaşırlarını kendileri yıkadığı öğrenildi. Sıcak suyun cezaevi yönetimi tarafından sağlandığı, cuntacıların leğen ve deterjan gibi ihtiyaçları da kantinden satın aldığı belirtildi.

#​Sincan Cezaevi
#FETÖ
7 yıl önce