|

Kahraman Astsubay'ın adı meydanda yaşatılacak

Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, Niğde'nin en büyük meydanında yaşatılacak.

Yeni Şafak
17:31 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 17:42 - 19/07/2016 Salı

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, darbe girişimcisi Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit edilen Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in adının, şehrin en büyük meydanı olan Kent Meydanı'na verileceğini söyledi.



Başkan Akdoğan, 15 Temmuz akşamı darbeci generali alnından vurup öldürmesi nedeniyle 'Kahraman' ilan Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı Ömer Halisdemir'in hem Niğde'nin hem de Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi.



Halisdemir'i unutmayacaklarını belirten Akdoğan, "Kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'in ismi asla unutulmayacağını ve nesilden nesile bir destan olarak anılacaktır. Niğde Belediye Meclisi'nin 5 Ağustos 2016 tarihli toplantısında alınacak karar ile Niğde'nin en büyük meydanı olan Kent Meydanı'nın adını, 'Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı' olarak değiştireceğiz" diye konuştu.




#Semih Terzi
#Ömer Halisdemir
#Darbe
#FETÖ
8 yıl önce