|

Kahraman Diyarbakır saldırısını lanetledi

Hükümet programını görüşmek üzere toplanan TBMM Genel Kurulunu açan Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Diyarbakır'da yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Tahir Elçi ve şehit olan polise Allah'tan rahmet diledi.

Yeni Şafak
14:54 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:57 - 28/11/2015 Cumartesi
IHA

Hükümet programını görüşmek üzere toplanan TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Genel Kurulu açtıktan sonra Diyarbakır'da yaşanan saldırıya değinen Kahraman, “Diyarbakır'da meydana gelen olayda hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan polisimize Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Ülkemizin istikrarını hedef alan bu ve benzeri saldırı lanetliyorum. Böyle saldırılara millet olarak boyun eğmeyeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum” dedi.



Daha önceki oturumlarda yemin etmediği için kürsüye çağrılan milletvekillerinden HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, elinde Tahir Elçi'nin fotoğrafı ile geldiği kürsüde milletvekili yemini etti.



CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, uğradığı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ile ilgili gündem dışı söz istemeleri üzerine Meclis Başkanı İsmail Kahraman, özel gündem ile toplandığı için daha sonrasında söz vereceğini söyledi. Kahraman, CHP ve HDP Grup Başkanvekillerinin usul tartışması taleplerini de reddetti.



Kahraman, grup başkanvekillerinin ısrarı üzerine gruplara beşer dakikalık söz verdi.

#TBMM Genel Kurulu
#Meclis Başkanı İsmail Kahraman
#Diyarbakır
#Baro Başkanı Tahir Elçi
8 yıl önce