|

Kahraman şoförün ailesi: Gurur duyuyoruz

Kahraman tır şoförü ailesini de gururlandırdı. Teröristlerin saldırı girişimini önleyen tanker sürücüsü Turan'ın babası Mehmet Gün, "Oğlumun kafasına silah dayamışlar. Askerleri kurtarmak için tırı başka tarafa sürmüş, onunla gurur duyuyoruz" dedi.

Yeni Şafak
21:48 - 21/08/2015 Friday
Güncelleme: 22:04 - 21/08/2015 Friday
AA

Teröristlerin saldırı girişimini önleyen tanker sürücüsü Turan'ın babası Mehmet Gün, "Oğlumun kafasına silah dayamışlar. Askerleri kurtarmak için tırı başka tarafa sürmüş, onunla gurur duyuyoruz" dedi.



Iğdır-Doğubayazıt karayolunda teröristlerce gaspedilen sıvılaştırılmış doğalgaz yüklü tanker ile Suveren Jandarma Karakoluna yönelik saldırı girişimini engelleyen şoför ailesini de gururlandırdı.



Soğukkanlılığıyla teröristlerin saldırı girişimini önleyen tanker sürücüsü Keşanlı Turan Gün'ün babası Mehmet Gün (80) AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlatlarıyla gurur duyduklarını söyledi.



Oğlunun Mehmetçikler için canını feda edecek kadar vatanını seven ve cesur biri belirten baba Gün, "Biz terörü artık istemiyoruz. Anneler, babalar artık ağlamasın. Turan üçüncü çocuğum. Altı tane çocuk gönderdim ben askere. Vatan için evlatlarımız canını veriyor. Oğlumun kafasına silah dayamışlar. Askerleri kurtarmak için tırı başka tarafa sürmüş. Oğlum tırdan atlamış, askerlere haber vermiş, onunla gurur duyuyoruz" diye konuştu.



Anne Meliha Gün (78) ise oğluna her gün dua ettiğini belirterek, "Allah tüm askerlerimizi korusun. Mehmetçiklerimiz ana kuzusu, Allah yardımcıları olsun" dedi.



Anne Gün, oğlunun eşi ve çocuklarıyla İzmir'de yaşadığını ve uzun süredir şoförlük yaptığını kaydetti



Iğdır Valiliğince ödüllendirilen tır sürücüsü Turan Gün, her şekilde öleceğini, en azından askerlerin şehit olmasını engellemek için bu davranışı sergilediğini anlatmış ve "Çünkü patlama anında olacak hasarın yanında arkadaki araçtan gelen grubun silahlı saldırısı, birçok askerimizin şehit olasına neden olacaktı. 'Artık ne olacak olsun' dedim ve bu şekilde davrandım. Maddiyat gitmiş benim için önemli değil. Önemli olan oğullarımın sağ olmasıdır. 'Oğullarım' diyorum, benim de bir oğlum var o da kısmetse yakında askere gidecek" açıklaması yapmıştı.



Valilikçe aracındaki hasar karşılanan Gün plaketle ödüllendirilmişti.

#ığdır
#gaz yüklü tır
#tır sürücüsü
#Turan Gün
9 years ago