|

Kahramanlar uğurlandı

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda önceki gün şehit olan 5 askerimiz Piyade Üsteğmen Tarık Koçoğlu, Piyade Astsubay Üstçavuş Yahya Efiloğlu, Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kılıç, Tank Uzman Çavuş Mahmut Uslu ve İstihkam Uzman Onbaşı Umut Aytekin gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehitler Gaziantep Havaalanı'nda düzenlenen askeri törenin ardından memleketlerine gönderildi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/02/2017 vendredi
Güncelleme: 03:32 - 10/02/2017 vendredi
DHA
Dualarla uğurladık
Dualarla uğurladık

Naaşı Ankara'ya getirilen şehit uzman çavuş Mahmut Uslu için Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde askeri tören düzenlendi. Ailenin cami avlusunda taziyeleri kabul ettiği törene, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınan şehidin naaşı Karşıyaka Mezarlığındaki şehitler bölümünde defnedildi.





GÖZYAŞLARIYLA VEDA


Cenazesi memleketi Adana'ya getirilen uzman çavuş Gökhan Kılıç da gözyaşları arasında karşılandı. Şehit Kılıç'ın naaşı, merkez Yüreğir ilçesi Sarıçam Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alındıktan sonra Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi. Adana Müftüsü Hasan Çınar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Kılıç'ın cenazesi, Asri Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi. Kayseri şehidi piyade üsteğmen Tarık Koçoğlu ve Karabük şehidi uzman onbaşı Umut Aytekin de büyük bir kalabalığın katıldığı törenin ardından toprağa verildi. Yahya Efiloğlu'nun cenazesi ise memleketi İzmir'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.


#Suriye
#Fırat Kalkanı
#Şehitler
#Binali Yıldırım
il y a 7 ans