|

Kahramanlığı nesillere ulaşacak

15 Temmuz gecesi darbeci generali alnından vurarak tarihin seyrini değiştiren Piyade Başçavuş Ömer Halisdemir’in kahramanlığı nesillere ulaşacak. Minnet, şükran ve hayırlarla yad edilen Halisdemir'in adı okul, kütüphane, orman ve meydanlara veriliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:42 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbeci Tuğgeneral Semih Terzi ve bir grup askerin Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı basarak ele geçirmek istemesi üzerine Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, darbeci komutanı alnından vurduktan sonra şehit düştü. O gecenin kahraman şehitlerinden Halisdemir minnet, şükran ve hayırlarla yad ediliyor, okullara, salonlara, kütüphanelere ve meydanlara ismi veriliyor.



HER İLDE ADI YAŞATILACAK


Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, Ereğli ilçesinde FETÖ terör örgütüyle bağlantılı olduğu için el konulan Özel Merve Şahika İlkokulu'na ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'na verildi. Şehidimizin hatırası, önceki günlerde de Gaziantep'teki merkez Şehitkamil ilçesindeki Şirinevler Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nde de adını, Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Niğde'nin en büyük meydanında ve yine Niğde'de kurulan ormanda, Dumlupınar Üniversitesi Kütüphanesi'nde yaşatılacak.



#ömerhalisdemirhavalimanı


Şehit Ömer Halisdemir'in, büyük kahramanlığından dolayı Astsubay Ömer Halisdemir'in adının yaşatılmasıyla ilgili kampanyalar da düzenleniyor. Son olarak Twitter üzerinden yüz binlerce kişi, Şehit Halisdemir adının Sabiha Gökçen'in yerine İstanbul'un ikinci büyük havalimanına verilmesini talep etti.


#Ömer Halisdemir
#Dumlupınar Üniversitesi
8 yıl önce