|

Kahramanlığın simgesi

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısının karşısına yapılan “15 Temmuz Şehitler Anıtı” ise Beştepe Millet Camii’nde kılınan sabah namazının ardından açıldı. Türk milletinin gösterdiği kahramanlığı gelecek nesillere aktaracak olan anıt 24 günde tamamlandı. Anıtta 7 bölgeyi temsil eden insan figürlerinin taşıdığı ay yıldız şeklindeki tepe tacı bulunuyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2017 Pazar
Güncelleme: 05:50 - 16/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Kahramanlığın simgesi
Kahramanlığın simgesi

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısının karşısına yapılan “15 Temmuz Şehitler Anıtı” Millet Camisi’nde topluca kılınan sabah namazın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında Türk milletinin gösterdiği mücadelenin ve kazanılan demokrasi zaferinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla sanatçı Sinan Turaman tarafından tasarlanan anıt 24 günde tamamlandı. Anıtın yapımında her gün yaklaşık 500 kişi çalıştı.

7 BÖLGEYİ TEMSİL EDİYOR

Cumhurbaşkanlığı forsu ve altında da Türk devletlerini simgeleyen yıldızların yer aldığı anıtta bronz replikadan yapılan 81 insan figürü, ellerinde bayraklarla gösterdikleri milli mücadeleyi anlatıyor. Türkiye haritası ve 81 ilimizin ismi anıtta yer alıyor. En tepede ise 7 bölgeyi temsil eden insan figürlerinin taşıdığı ay yıldız şeklindeki tepe tacı bulunuyor.

250 ŞEHİDİN İSMİ YAZILDI

Anıtın içe bakan dört yüzeyinde ise 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehitlerin taş baskı portre ve isimlerinin yer aldığını bildiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu bölümdeki siyah toros taşından yapılan mozoleye 249 şehidin isimlerinin yazıldığını aktardı. Anıtta özel bir gece aydınlatması uygulandığını kaydeden Gökçek, 3 bin 200 metrekare alan üzerine inşa edilen eser için 250 tona yakın çelik ve mermer malzeme kullanıldığını vurguladı.

#Beştepe
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
#15 Temmuz Şehitler Anıtı
7 yıl önce