|

Kahvenin kokusu sokakta

Kahve tutkunları için hafta içi Maslak’ta, hafta sonları çeşitli konser, festival gibi etkinliklerde boy gösteren gezici kahve dükkanı Manivela Coffee Truck, üçüncü nesil kahve akımını sokak lezzetlerinin bir parçası haline getirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/03/2017 dimanche
Güncelleme: 23:01 - 18/03/2017 samedi
Yeni Şafak
Manivela Coffee Truck
Manivela Coffee Truck

Nohut pilav, midye, kestane, mısır derken üçüncü nesil kahve de ülkemizde sokak lezzetleri arasında yerini aldı. Kahve tutkunlarının hafta içi Maslak'ta, hafta sonları da çeşitli konser, festival gibi etkinliklerden tanıdığı gezici bir kahve dükkanından bahsedeceğim sizlere. Boyu göklere ulaşan plazaların arasında gezinirken bir yerlerden kahve kokusu gelirse, bu kokunun peşine düşün. Maslak'ta özellikle iş merkezlerinin çoğunlukta olduğu Ahi Evran Caddesi'nde gün içinde rahatlıkla lezzetli ve kaliteli kahve tüketebileceğiniz bir yer var. Manivela Coffee Truck. “Şöyle güzel bir kahve olsa da içsek” dediğiniz her yerde karşınıza da çıkabilir. Zaman zaman gezen bu kahve minibüsünün nerede olduğunu sosyal medya hesaplarından öğrenebilirsiniz.



ŞIK VE LEZZETLİ SUNUMLAR


Nitelikli kahveyi sokağa taşıma hayaliyle yola çıkan üç arkadaştan Nevcihan Karaagaç, hayallerinin peşinden gittiklerini söylüyor. Yurtdışında gördükleri kahve minibüslerinin İstanbul'un göbeğinde de olabileceğini herkese gösteriyorlar.


Sistemi harekete geçiren kol anlamına gelen Manivela'yı isim olarak belirlemelerinin sebebi ise iyi kahveyi sokakta yaygınlaştırmak için çalışmak. 88 model bir minibüsü üçüncü dalga kahve dükkanına çevirmek için kolları sıvayıp uzun ve sıkı bir çalışmanın ardından nitelikli kahveyi sokağa taşımışlar. İyi kahve çekirdeklerini taze olarak öğüten ekip, kahve demleyebilecekleri tüm ekipmanları minibüslerine sığdırıp bir de şık bir görüntü oluşturmuşlar. Soğuk havalar için minibüsün önünde birkaç tabure ve soba da var.







EV VE OFİSLERE SERVİS


Burada yiyeceğiniz lezzetli kurabiyeler ve kruvasanlar, içtiğimiz mükemmel espresso, latte, mocha ve diğer bütün kahveleri hep beraber yapıyorlar. Sloganları olan “İyi kahve sokakta” yazılarının basılı oldukları bardakları beğenirseniz de satın alabilirsiniz. İşten başınızı kaldıramıyorsunuz ya da evden çıkacak enerjiyi kendinizde hissetmiyorsanız da şanslısınız. Çünkü evlere ve ofislere servisleri mevcut.



Demleme teknikleri değişiyor


Farklı şekillerde demlenen kahvelerinizi isterseniz alıp gidebilir isterseniz minibüsün önünde hem dinlenerek keyifle içebilirsiniz. 6 ila 10 lira arasında değişen ürünler içerisinde en çok tercih edilen Americano, flatwhite ve filtre kahve.


#Kahve
#Maslak
#Konser
il y a 7 ans