|

Kakao Talk kullanmış

FETÖ’den tutuklu eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin hard diskinde, örgüt üyelerinin kendi aralarında mesajlaşmak için kullandığı “Kakao Talk” uygulamasına ait kalıntılar tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:13 - 9/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Adem Huduti
Adem Huduti

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin tutuklanan eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin hard diskinde, örgüt üyelerinin kendi aralarında mesajlaşmak için kullandığı “Kakao Talk” uygulamasına ait kalıntılar bulundu. Malatya’daki 76 sanıklı davanın bir numaralı sanığı Huduti’nin gözaltına alınırken makamında ve evinde yapılan aramalarda elde edilen dijital materyallerin incelemesi Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından tamamlandı.

HARD DİSKTEN ÇIKTI

Huduti’den elde edilen 500 GB bilgisayar hard diskinin incelemesinde, örgüt üyelerinin kendi aralarında mesajlaşmak için kullandığı “Kakao Talk” ve sanal özel ağ oluşturmak için yapılan “Hotspot Shield” isimli uygulama kalıntılarına rastlanıldığı bildirildi. İçerik çıkartma ve inceleme raporunda, “Hard diskin imajı üzerinde soruşturma konusu ile ilgili inceleme ve araştırma işlemleri esnasında ‘Kakao’ ve ‘Hotspot Shield’ kelimesi kullanılarak yapılan kelime araması neticesinde soruşturma konusu ile alakalı olabileceği değerlendirilen ‘Kakao Talk’ ve ‘Hotspot Shield’ isimli uygulamanın kalıntılarına rastlanılmıştır” ifadeleri kullanıldı. 22 Temmuz 2017 tarihli “Kakao Talk” konulu bilgi notunda, uygulamanın FETÖ tarafından “Bylock”a geçişten önce kullanıldığı anlatıldı.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Adem Huduti
7 yıl önce