|

Kalpler Afrika Evi’nde buluşacak

Ankara’da Afrikalı kadınların el emekleriyle ürettiği hediyelik eşya ve gıda maddelerinin satılacağı Afrika Evi’nin açılışını Emine Erdoğan yaptı. Evin bütün gelirinin Dışişleri kanalıyla Afrika'daki üretici kadınlara gönderileceğini vurgulayan Erdoğan, “Afrika Evi, kalplerimizin buluştuğu yer olacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:12 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “Afrika Evi din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın kadınların sorunlarına duyarlılığımızın ifadesidir, kardeşliğimizin nişanesidir. Kar amacı gütmeksizin buradan elde edilecek tüm gelir, Dışişleri Bakanlığımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın nezaretinde Afrikalı kadınlara gönderilecektir.” dedi. Emine Erdoğan, tüm dünyada kutlanan “25 Mayıs Afrika Günü” dolayısıyla tarihi Hamamönü semtinde kurulan Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'nin açılış törenine katıldı.



TEK ARZUMUZ BARIŞ


Emine Erdoğan, evin Türkiye'deki Afrika varlığı için bir buluşma mekanı olacağını söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin tek arzusunun, kıtanın barış ve istikrarına katkı sağlamak olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Afrika'nın kaynaklarının, yine Afrikalılara fayda sağlayacak şekilde geliştirilmesidir, sömürgeciliğin izlerinin olabildiğince silinmesidir” Erdoğan, uzaklığa rağmen kalplerinin her zaman Afrika ile bir olduğunu vurgulayarak, “Afrika Evi, kalplerimizin buluştuğu yer olacaktır” dedi.





EMEK SÖMÜRÜSÜ


Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a refakaten gittiği bazı Doğu Afrika ülkelerinden, “Afrikalı kadınlar için ne yapabiliriz?” sorusuyla döndüğünü ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti: “Çünkü öğrendim ki kadınların el emeği ürünleri, hak ettiklerinin çok altında bir değerde ihraç ediliyor. Batılı ülkelerde pahalı butiklerde satışa sunuluyor. Afrikalı kadınlara bir nevi, emek sömürüsü yapılıyor. Bu gerçekten hareketle el emeği, göz nuru ürünlerin hak ettikleri değerde, ülkemizde satılabileceği fikri ortaya çıktı”


#Afrikalı kadınlar
#Emine Erdoğan
#Afrika Evi
8 yıl önce