|

Kamplar yerle bir

Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerine F-16 ve F-4 2020’lerle hava harekatı düzenlendi. 18 savaş uçağıyla gerçekleştirilen harekatta, teröristlere ait sığınak, barınak ve yer altındaki depolama tesisleri tam isabetle vuruldu.

Yeni Şafak ve
03:00 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 23:51 - 30/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Hakkurk ve Avaşin'de tespit edilen PKK hedefleri, önceki gece başlatılan ve 2 saat 40 dakika süren hava taarruzuyla vuruldu. 18 savaş uçağıyla gerçekleştirilen hava harekatında, teröristlere ait sığınak, barınak ve yer altındaki depolama tesisleri imha edildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, önceki gece 23.00-01.40 saatlerinde Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Hakkurk ve Avaşin'de tespit edilen hedeflere hava taarruzu düzenlendi.



TAM İSABETLE VURULDU


Tespit edilen tüm hedeflerin tam isabetle vurulduğu hava taarruzuna, dört F-16 ve on dört F-4 2020 savaş uçağı katıldı. Harekatta teröristlere ait sığınak, barınak ve yer altındaki depolama tesisleri imha edildi. Görevini başarıyla yerine getiren uçaklar, üslerine geri döndü. Öte yandan, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu dün akşam 18.10-18.25 ve 02.50-02.55 saatlerinde, Şırnak'ın Güneyçam kırsalında tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine, her seferinde iki F-4 2020 savaş uçağıyla hava taarruzu gerçekleştirildi. Bölgede belirlenen hedefler tam isabetle vurularak imha edildi.



8 HAİN ÖLDÜRÜLDÜ


Bu arada Mardin'in Nusaybin ilçesi ve Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyonlarda önceki gün 8 terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığının verdiği bilgiye göre, Nusaybin'de devam eden operasyonda, 6 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. İlçede bugüne kadar öldürülen terörist sayısı 314 oldu. İmha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 698'e ulaştı. Şırnak'taki operasyonda da 2 terörist etkisiz hale getirildi. Kentteki operasyonda öldürülen terörist sayısı 274 oldu. Kentteki operasyonlarda imha edilen patlayıcı sayısı 834'e yükseldi.





Kırsalda geçit yok


Güvenlik güçleri yaptıkları operasyonlarla PKK'lı teröristlere kırsalda geçit vermiyor. Van'ın Başkale ilçesinde jandarma ekipleri düzenledikleri operasyonla PKK'ya ağır darbe indirdi. Operasyonda teröristlerin cephaneliği çökertildi. Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, operasyonda teröristler tarafından hazırlanmış 3 el yapımı patlayıcının yerinde imha edildiği kaydedilen açıklamada, bölgede tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına ait sığınakta, 9 kalaşnikof marka uzun namlulu silah ve buna ait 7 şarjör, bir kanas keskin nişancı tüfeği ve buna ait 7 şarjör, 12 RPG roketatarın bulunduğu belirtildi.



BOMBALAR BULUNDU


Açıklamada ayrıca “8 anti tank mayını, üçer personel mayın, 7 el bombası, 12 kilogram TNT patlayıcı, 1,5 kilogram plastik patlayıcı, 30 el bombası fünyesi, 20 kilogram amonyum nitrat, çok sayıda makineli tüfek fişeği ele geçirilmiştir” denildi.




#Kandil
#Hakkurk
#Terör operasyonları
8 yıl önce