|

Kandil Suriye'ye kaçıyor

TSK'nın operasyonlarında ağır darbe alan PKK'nın üst düzey yöneticilerinin, YDG'nin kontrolündeki Suriye topraklarına kaçtıkları belirtildi. Suriye'ye kaçanlar arasında, Bahoz Erdal, Duran Kalkan gibi isimler bulunuyor.

Yeni Şafak
08:30 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:58 - 5/10/2015 Pazartesi
Diğer

İstihbarat birimlerine ulaşan bilgileri göre; uzun yıllar Kandil'de konuşlanan örgüt kadroları gruplar halinde Suriye'ye kaymaya başladı. Milliyet'ten Tolga Şardan'ın köşesine taşıdığı bilgilere göre; PYD'nin kontrolündeki Kamışlı, Resul Ayn, Kobani ve Afrin bölgelerini tercih eden PKK gruplarının sivil halk arasına yerleştiği belirlendi. Örgütün bu bölgelere yeterli silah ve mihimmatı beraberinde getirip depoladığı bilgilerine de ulaşıldı.



Yeni görevleri


Suriye'ye geçenler arasında; bir dönem Türkiye'ye dönük eylemleri yöneten Bahoz Erdal kod adlı Ferman Hüseyin'in, PYD bölgesindeki Resul Ayn ile Kobani arasındaki bölgenin, Duran Kalkan'ın da Resul Ayn ile Derik arasında kalan bölgenin sorumluluğuna getirildikleri ortaya çıktı. Cemil Bayık'ın da Ağustos'ta PYD bölgesine geldiği ve örgüt yöneticileriyle görüşmeler yaptığı anlaşıldı.

#TSK
#PKK
#operasyon
#terör
8 yıl önce