|

Kandil'in beli kırıldı

Kandil, operasyonlar sonucu aldıkları darbenin çöküntüsü yaşarken genç ve tecrübesiz teröristleri de şehirlere yollayarak "Kendinizi kanıtlayın" talimatı verdiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
08:44 - 6/06/2017 Salı
Güncelleme: 10:10 - 6/06/2017 Salı
Diğer
PKK
PKK
Malatya'da valilik binasına yönelik bombalı araçla yapılması planlanan ve son anda önlenen
terör örgütü
PKK
'nın yeni eylem stratejisinin "Daha önce saldırılarla gündeme gelmeyen kentlerde, kamu binalarının hedef alınması olduğu" istihbarat birimlerince deşifre edildi
Malatya'da geçen cuma günü sabah saatlerinde bir şüphelinin omzunda uzun namlulu silahla topraktan mühimmat çıkardığının fark edilip, vatandaşlarca polise bildirilmesinin ardından düzenlenen
operasyon
da terör örgütü PKK mensubu Hüseyin Gümüş ölü olarak ele geçirildi. Olay yerinde yapılan incelemede 8 varilin içinde 500 kilo amonyum nitrat, 1.5 kilo A4 plastik patlayıcı ve bomba düzenekleri bulundu.
KANDİL
İN TALİMATIYLA LİCE'DEN KENTE GELDİ
Haber
türk'ün haberine göre; Teröristin şehir merkezinde kanlı eylem için hazırlık yaptığı ve Malatya Valiliği çevresinde keşif turu attığı da kameralara yansıdı.

Yapılan araştırmada PKK'lı Gümüş'ün Kandil'den Lice'ye gelen talimat sonucu kente gönderildiği kaydedildi.

İstihbarat birimleri yaptığı çalışmalar sonucunda terör örgütü PKK'nın Malatya örneğinde olduğu gibi daha önce saldırı düzenlenmemiş kentlere yönelebileceğini, örgütün, genç ve tecrübesiz mensuplarını eylem için şehirlere yollayarak "Kendinizi kanıtlayın" dediğini belirledi. Etkisiz hale getirilen ve terör örgütüne 2016 yılında İzmir'den katılan 'Azad/Güle' kod adlı Hüseyin Gümüş'ün de bu tarz bir kanlı saldırı için kente gönderildiği ileri sürüldü.

KANDİL'DE MORAL ÇÖKÜNTÜSÜ

Terör örgütü PKK'ya yönelik güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonlarda darbe üstüne darbe vuruluyor. PKK'nın silahlarını gömdüğü ve eylemcilerini barındırdığı önemli yerlerden olan Lice, Nusaybin, Ömeryan ve Cizre'deki operasyonlar örgütte morallerin bozulmasına yol açtı.

PKK'nın birim elebaşlarının da aralarında yer aldığı çok sayıda teröristin öldürülmesi Kandil'deki örgütün üst düzey elebaşlarında büyük rahatsızlık yarattı. Emniyet tarafından deşifre edilen son saldırı taktiğinin de bu nedenle alındığı belirtildi.

#PKK
#terör örgütü
7 yıl önce
default-profile-img