|

Kapıkule’de kuyruk çilesi

Türkiye’de tatillerini geçiren ve çalıştıkları ülkelere dönmek için Kapıkule’ye gelen gurbetçiler, kilometrelerce kuyruk oluşturdu. Kapıkule yolunda saatlerce kuyrukta beklediklerini belirten gurbetçiler, korna çalarak durumu protesto etti.

Yeni Şafak
15:30 - 21/08/2015 Cuma
Güncelleme: 12:34 - 21/08/2015 Cuma
IHA

Geçtiğimiz temmuz ayında Türkiye'ye akın eden binlerce gurbetçi, tatillerini tamamladıktan sonra dönüş yoluna geçti. Ancak gurbetçilerin aynı anda yola çıkmaları yurda girişte olduğu gibi Türkiye'den çıkışta da zaman zaman yoğunluk oluşturmaya devam ediyor. Yurdun çeşitli illerinden yurt dışına çıkış yapmak için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen gurbetçiler gümrük sahasını doldurdu. Gümrük sahasının kapasitesinin maksimum seviyelere ulaşması ve Bulgaristan tarafında alım işlemlerinin yavaşlaması ile Kapıkule'de 3 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.



Bulgaristan Sınır Kapısı Kapitan Andreovo'ya geçmek için Kapıkule Gümrük Sahası'nı dolduran ve uzun kuyruklar oluşturan gurbetçiler, saatlerce kuyrukta beklediklerini belirterek, korna çalarak durumu protesto etti. Yaklaşık 4-5 saat kuyrukta beklediklerini ve beklemeye devam ettiklerini söyleyen gurbetçiler, Avrupa Birliği ülkesi olmasına rağmen Bulgaristan'ın gümrük işlemlerini kaldırmadığını dile getirerek, duruma tepki gösterdi.



Polis alternatif kapılara yönlendiriyor


Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurt dışına çıkış yapmak için gelen gurbetçiler, Kapıkule'ye giden uluslararası yolda polis ekipleri tarafından karşılanıyor. Yolu büyük araç ve küçük araçlar için dubalarla ikiye bölen trafik ekipleri, Kapıkule'deki yoğunluk hakkında gurbetçi vatandaşları bilgilendirerek, gitmek isteyenleri alternatif sınır kapıları olan Hamzabeyli, Pazarkule, Dereköy ve İpsala Sınır Kapıları'na yönlendiriyor.



Uzun araç kuyruğunun oluşmasının gurbetçilerin aynı anda yola çıkmaları ve Bulgaristan'ın araçları kontrol ederek tek tek almasından kaynaklandığı öğrenildi.



Kapıkule Sınır Kapısı'nda son 24 saat içerisinde yaklaşık 7 bin araç ve araç içerisinde bulunan toplam 28 bin yolcunun çıkış işlemlerinin yapıldığı belirtilirken, yoğunluğun eylül ayına kadar özellikle hafta sonları artarak devam etmesi bekleniyor.



#Kapıkule
#Tatil dönüşü
#Sınır kapıları
9 yıl önce