|

Kar kapıya dayandı: Bu hafta soğuk geçecek

Meteorolojiden hava durumu tahminlerini açıkladı. Ankara'nın bugün akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu, İstanbul'un aralıklı sağanak yağışlı, İzmir'in de aralıklı sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Öte yandan hava sıcaklıkları, bugünden itibaren kuzeybatı kesimlerinden başlayarak hissedilir derece de azalmaya başlayacak.

Yeni Şafak
10:31 - 4/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:38 - 4/12/2017 Pazartesi
Hava sıcaklıkları bu hafta yurt genelinde düşüşe geçecek. Bir çok ilde kar yağışı bekleniyor.
Hava sıcaklıkları bu hafta yurt genelinde düşüşe geçecek. Bir çok ilde kar yağışı bekleniyor.
Meteorolojiden yapılan son
hava durumu
tahminlerine göre, yurdun batı ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Kırşehir ve Giresun çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra Bolu ve Karabük çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı kesimlerde yağışla birlikte 2 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde değişmeyecek. Rüzgarın genellikle güneyli, Marmara ve Ege’de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da akşam saatlerinden sonra yer yer kuvvetlice (30-50 Km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  • Ankara:
    Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 14
  • İstanbul:
    Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 15
  • İzmir:
    Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 18
  • Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 16
  • Adana:
    Parçalı ve az bulutlu 21
  • Antalya:
    Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 21
  • Samsun:
    Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 21
  • Trabzon:
    Parçalı yer yer çok bulutlu 18
  • Erzurum:
    Parçalı ve az bulutlu 2
  • Diyarbakır:
    Az bulutlu ve açık 15

Hava sıcaklıkları düşecek

  • Halen mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların yaşandığı ülkemizin,
    bugün
    den itibaren kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisinde kalacağı tahmin ediliyor. Soğuk hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (8-16 derece) azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte kuzey, iç ve doğu kesimlerde kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışın salı gecesi ve çarşamba günü kentin kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerinde kar olarak görüleceği, Ankara'da pazartesi akşam saatlerinde yağmur olarak başlayacak yağışın salı akşamı soğumayla birlikte karla karışık yağmura döneceği, çarşamba günü ise aralıklı hafif kar yağışı meydana geleceği tahmin ediliyor.


05 Aralık Salı:
Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak olarak başlayacak yağışların, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, ve İç Anadolu'nun kuzeyinde karlar karışık yağmur ve kar yağışına dönmesi bekleniyor.

6 Aralık Çarşamba:
Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

7 Aralık Perşembe:
Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

8 Aralı Cuma:
Soğuk ve yağışlı sistemin cuma günü yurdumuzu terk etmesi bekleniyor.



#Meteoroloji
#İstanbul
6 yıl önce