|

Kar loparları

Komandolar zorlu kış eğitimini başarıyla tamamladı. Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Merkezi Komutanlığında düzenlenen eğitimlere katılan komandolar, askeri kayakçılık, çığ ve çığda arama kurtarma, taktik harekat becerilerini, kurs sonunda icra etikleri tatbikatla ortaya koydu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:42 - 23/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Erzurum 9. Kolordu Komutanlığına bağlı 9. Komando Tugayı 57. Komando Taburunca gerçekleştirilen tatbikat ise, Mehmetçik'in en zorlu koşullarda muharebe gücünü gözler önüne serdi.



TEK YÜREK


Komando birliklerinin, zorlu arazi şartlarında verilen görevleri gece ve gündüz başarıyla yerine getirdiği, dağdan kayakla inerken hareket halinde bile hedefleri tam isabet vurduğu tatbikatta, tank taburu da TSK'nın mevsim koşulları ne olursa olsun vurucu gücünü sergiledi.





HELİKOPTERLE İNDİRME


Helikopterle indirme harekatının da gerçekleştirildiği tatbikatta, verilen emir doğrultusunda kritik tepe noktalara helikopterle inen komando birliği, bölgede arama, tarama çalışması yaparak kısa sürede bölgede alan kontrolü sağladı. Karla kaplı arazide mevzilenen komandolar, belirlenen hedefleri otomatik silahlarla ateş altına aldı. Komandolar, kontrol altına aldıkları bölgede, gece de sıfırın altında 20 dereceye düşen sıcaklıkta mevzilerde tuttukları nöbetler ve gece görüş sistemleriyle yaptıkları gözetlemelerle bir an olsun bile bölgenin kontrolünü elden bırakmadı.


#Komandolar
#operasyonlar
#Sarıkamış
8 yıl önce