|

Karadeniz'de balıkçıların yüzü güldü

Batı Karadeniz'in önemli sahil kentlerinden Düzce'nin Akçakoca ilçesinde hamsi bolluğu nedeniyle balıkçıların yüzü gülüyor.

Yeni Şafak
18:08 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 18:09 - 9/12/2016 Cuma
AA

Gece saatlerinde denize avlanmaya açılan balıkçılar bol miktarda hamsiyle limana dönüyor.



Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, hamsinin, bir haftadan beri yoğun bir şekilde avlandığını söyledi.



Balıkçıların hamsi bolluğu nedeniyle yüzlerinin güldüğünü anlatan Karakaş, "Sezon boyunca böyle bir av yapamamıştık. Ereğli-Akçakoca-Karasu bölgesinde yaşanan hamsi bereketi, yüzleri de güldürdü. Satıştan balıkçı, ucuz balık yemekten de vatandaş mutlu oldu. Balıkçılarımız ciddi bir motive ile avlarına devam ediyor." dedi.



Hamsinin kilogram fiyatının bir haftada büyük oranda düştüğünü dile getiren Karakaş, "Bereket, tezgahlara da yansıdı. Bir hafta önce 20 lira olan hamsi şimdi 5 liraya gidiyor. Vatandaş da bundan memnun. Havalar böyle gittiği sürece fiyatlar bu seviyede devam edecektir, Türkiye de balığa doyacaktır." diye konuştu.



Balıkçılardan Namık Ünlü (46) ise bu sezon hiç ummadıkları bir hamsi ile karşılaştıklarını belirterek, "Bereket çok güzel. Devamı var mı onu hiç bilemiyoruz. Belki de bu akşam sondur. Bu bereket yorgunluğumuzu bastırıyor. Avladığımız hamsi de iri, güzel." ifadelerini kullandı.


#Düzce
#Karadeniz
#Balıkçı
7 yıl önce