|

Karar siyasi tanımıyoruz

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin skandal Türkiye kararına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kararı tanımıyoruz karar tamamen siyasi. İstedikleri kadar böyle bir kararı almış olsunlar; çok da büyütmüyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:59 - 26/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin (AKPM) ‘Türkiye’yi yeniden izleme’ kararını tanımadıklarını söyledi. Erdoğan Reuters haber ajansına gündeme ilişkin açıklamalanda bulundu. Cumhurbaşkanı satır başları ile şunları kaydetti:

AKPM’NİN KARARINI BÜYÜTMÜYORUZ

Şu anda Türkiye’ye karşı alınan bu karar tamamıyla siyasidir, biz zaten böyle bir kararı tanımıyoruz. İstedikleri kadar böyle bir kararı almış olsunlar çok da büyütmüyoruz, bu karar alınmıştır, geçmiştir. Şu anda bu durumda olan 10 kadar ülke söz konusu.

AB İÇİN REFERANDUM SİNYALI

AB 54 yıldır Türkiye’ye karşı hiç bir sözünü tutmadı, dürüst davranmadı; AB’yi sözünü tutmaya davet ediyorum. Biz şu anda AB’nin tavrını merak ediyoruz, bu ay sonundaki AB Dışişleri Bakanları toplantısından ne karar çıkar göreceğiz... Bazıları Türkiye ile müzakereleri durdururuz gibi ifadeler kullanıyor, eğer bu mantık gerçekse biz de durumu gözden geçireceğiz. Eğer AB Türkiye konusunu ‘3-5 sene daha sallayacağız’ derse o zaman yapacağımız tek şey kalıyor, millete gitmek. İngiltere Brexit ile AB’den çıkma kararı aldı; benzer bir şey Türkiye için neden olmasın. Biz şu anda (AB’yi) gözlemekteyiz, beklemedeyiz, her an her şey olabilir.

PARTİME HEMEN DÖNECEĞİM

Şu an şahsımın kurucusu olduğum partime geçişi YSK’nın seçimlerin kesin neticelerini açıklamasından sonra olacaktır. Açıklandıktan sonra kurucusu olduğum partime (AK Parti) hemen dönmem söz konusudur ve döneceğim. (Genel başkanlık konusu) Şu anda bunu ben söyleyemem. Bu talep delegeden gelir. Geldikten sonra değerlendirilir. Tabi döndükten sonra partimin yetkili kurulları, bütün delegeler (genel başkanlık konusunda) ne gibi bir karar alırlar, ne gibi bir adım atarlar şu anda bunu ben söyleyemem.

KABİNE REVİZYONU KONUŞULMADI

Şu anda bu konudaki inisiyatif benden çok sayın Başbakan’ın.. Onlar bu tür şeylerde hazırlıkları yaparlar, teklif ederler, biz ise onarız. Şu anda yeni kabine için Başbakan ile bir müzakeremiz olmadı, bunlar hiç gündemimize dahi gelmedi. Erken seçim de gündemde yok.

Sincar harekatının devamı gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK’nın Irak’ta Sincar Dağı ve Suriye’nin kuzeydoğusunda Karaçok Dağı’na düzenlediği hava harekatı ile ilgili soruları da cevapladı. Erdoğan şunları söyledi: TSK’nın operasyonu peşmergelere karşı bir operasyon değildir. Bu daha önce de zaten Sayın Barzani’ye bildirilmiş olan bir operasyondur. Bu, ABD ve Rusya tarafına da bildirilmiştir. Görüşmeler ayrıca yapılmıştır, bizim buralardan oluşan tehdidi ortadan kaldırmaya yönelik böyle bir operasyonumuz olacak denilmiştir. Operasyonlar devam edecek. Son terörist yok edilinceye kadar bu mücadelemiz içeride ve dışarıda sürecektir. Sincar bölgesi bizim açımızdan ikinci Kandil’dir. Biz ikinci bir Kandil’in oluşmasına müsaade etmeyeceğiz. ”

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#​Avrupa Konseyi
#TSK
7 yıl önce