|

Karargâh takipte

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, önceki gün denetim yaptıkları Diyarbakır’dan İdlib sınırındaki Hatay’a geçti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:19 - 2/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Akar ve kuvvet komutanları Diyarbakır’dan İdlib sınırındaki Hatay’a geçti.
Akar ve kuvvet komutanları Diyarbakır’dan İdlib sınırındaki Hatay’a geçti.

Sınır birliklerini teftiş eden Akar’a, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve 2. Ordo Komutanı İsmail Metin Temel eşlik etti. Akar, bölgedeki birlik komutanlarıyla bir de toplantı gerçekleştirdi. Akar’ın sınır teftişi sırasında Suriye’nin İdlib kentine yönelik askeri sevkiyat kapsamında zırhlı araçların geçişleri de devam etti.


TSK’ya ait araçlardan oluşan konvoy, Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Kah’a girerek İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki Halep’in batı kırsalına ulaştı. Çok sayıda zırhlı aracın bulunduğu konvoy, İdlib-Afrin hattında ilerleyerek gözlem görevini yapacağı noktada konuşlandı. Türkiye’nin güneydeki kara sınırının en batısında bu gelişmeler yaşanırken en doğusunda icra edilen askeri tatbikat da sürüyor. Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı yakınlarında 18 Eylül’de başlatılan tatbikat kapsamında Mehmetçik, Iraklı askerleri zırhlı araç ve tanklar eşliğinde eğitmeye devam ediyor. Dün tatbikat alanına ilk kez Taktik Saha Muhabere Sistemi (TASMUS) cihazının yerleştirildiği görüldü. Ayrıca iş makineleri kullanılarak yeni mevziler kazıldı.

#TSK
#Suriye
#İdlib
6 yıl önce