|

Karayolları ekiplerine vali elinden baklava

Kars'ta Kars Valisi Günay Özdemir, Digor Yolu Hanlar Geçidi’nde eksi 15 derece soğuğa aldırış etmeden kar ve tipi altında çalışan karayolları ekiplerini ziyaret ederek, baklava ikram etti. Özdemir, "Vatandaşlarımızın yolları rahat kullanabilmeleri için biz elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
10:34 - 10/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:05 - 10/01/2015 Cumartesi
IHA

Son yılların en soğuk kışını geçiren Türkiye'de Karayolları ekipleri, yolların kapanmaması ve güvenli ulaşım sağlanması için eksi 15 derecede büyük bir özveri ile çalışıyor. Kars Valisi Günay Özdemir, beraberindeki Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz ile birlikte 2 bin 286 rakımlı Hanlar Geçidi’nde karla mücadele çalışmaları yapan karayolları ekiplerini ziyaret ederek moral desteği verdi. Yanında getirdiği baklavayı Karayolları çalışanları ve bölgede görev yapan gazetecilere ikram eden Özdemir, “Onlara ne ikram etsek azdır. Çünkü gerçekten şu soğukta, şu şartlarda vatandaşın rahat yolculuk yapması için gece ve gündüz 24 saat boyunca çalışıyorlar. Biz arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz” diye konuştu.


EKİPLER KOORDİNELİ ÇALIŞIYOR

Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz’dan yolların durumu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Özdemir, “Dün gerçekten burada ciddi bir rüzgar vardı. Rüzgardan dolayı kar zaman zaman trafiği engelliyor. Biz ekipler olarak hem emniyetimiz, hem jandarmamız, hem de karayollarımız yoğun bir çalışma içerisinde. Bir koordinasyon içerisinde devam ediyoruz. Tipiden kapanan yerler anında açılıyor. Her hangi bir eksiğimiz sıkıntımız yok. Vatandaşlarımızın yolları rahat kullanabilmeleri için biz elimizden geleni yapıyoruz. Ağırlıklı olarak Digor yolunda, Susuz ve Göle yolunda biraz sıkıntılarımız vardı. Onları da zaman zaman trafiği kontrollü vererek, bazen de trafiği durdurarak en azından can güvenliğini tehlikeye sokmamaya çalışıyoruz. Karayolları ekiplerimiz yolda kalan araçları çekici beklemeden yoldan kaldırıyorlar. Böylelikle yolumuz her zaman trafiğe açık oluyor” dedi.


KARAYOLLARI 7/24 GÖREV BAŞINDA

Karayolları çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz, ise şunları söyledi: “Yollarımız açık. Ama akşam saatlerinde rüzgarın hızının artmasıyla beraber çok yoğun bir tipi, sisle beraber yolu trafik can ve mal güvenliği açısından kapatmak zorunda kalıyoruz. Bunu sürekli kontrol altında tutuyoruz. Güvenlik kuvvetlerimizle beraber eşgüdümlü çalışıyoruz. Ekiplerimiz 7/24 usulü ile çalışıyor. Önemli olan can ve mal güvenliğidir. 24 saat arkadaşlarımızla birlikte işlerimizin başındayız.” Bir süre yol çalışmalarını yürüten işçilerle görüşen Vali Günay Özdemir, Digor Yolu’ndaki incelemelerini tamamladıktan sonra Kars’a hareket etti.

#vali özdemir
#karayolları
#baklava ikramı
9 yıl önce