|

Kardeş ve yeğen Gülen'in yargılandığı tecavüz davasında sır CD

Erzurum'da aralarında Fethullah Gülen'in ölen kardeşi Seyfullah Gülen ve yeğeninin de adı geçtiği için örtbas edildiği ortaya çıkan tecavüz dosyası bulunan bir CD ile tekrar açıldı

Yeni Şafak
11:46 - 31/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:50 - 31/01/2015 Cumartesi
Diğer
Erzurum'da 8 yıl önce yurtta kalan 15 yaşındaki S.Ö.'ye toplu tecavüz iddiasıyla ilgili Fethullah Gülen'in ölen kardeşi Seyfullah Gülen ve yeğeninin de adının geçtiği 84 kişi hakkında açılan ve takipsizlikle sonuçlanan dosya İzmir polisine gelen ihbarla birlikte tekrar açıldı. İzmir polisi, kayıp olduğu belirlenen dosyanın orijinalinin Çorum'da bir kişide CD'de olduğunu tespit etti.

Ekipler, CD'yi elinde bulunduran kişi ile irtibata geçti. CD'nin çözülmesiyle birlikte Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Erzurum Başsavcılığı'na yazı göndererek yıllar sonra dosyanın tekrar raftan indirilmesini sağladı.

Sabah'ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Savcılığı, sanıklar hakkında verilen kararların talimat sonucu alınıp, alınmadığını araştıracak.

Gelişmelerin ardından o tarihteki yurt müdürü Faruk İlhan'ın tekrar ifadesine başvuruldu. İlhan ifadesinde, S.Ö.'nün psikolog ile yaptığı görüşmeyle ortaya çıkan isimlerden sonra, üst düzey yöneticilerden büyük baskı gördüklerini ileri sürerek "Adeta tüm yurt dağıtıldı. Tüm davalar kapatıldı" dediği öğrenildi.


CD'de küçük kıza tecavüz olayıyla ilgili şok isimlerin de olduğu ortaya çıktı. Bu isimler arasında geçtiğimiz yılın sonunda vefat eden Fethullah Gülen'in kardeşi Seyfullah Gülen ve üniversite mezunu oğlu S.G.'nin de olduğu öğrenildi.


Küçük kızın verdiği ifade sonrası Seyfullah Gülen'in bir doktordan iktidarsız raporu aldığı öne sürüldü. Küçük kızın öz babası tarafından tecavüze uğradıktan sonra annesi tarafından erkeklere pazarlandığı, Seyfullah Gülen'in aileye maddi yardımda bulunduğu iddia edildi. Tecavüz olayının ardından başta S.Ö. olmak üzere 17 kızın farklı illerdeki yurtlara gönderildiği belirlendi. 

#erzurum
#utanç davası
#fethullah gülen
#paralel yapı
#seyfullah gülen
9 yıl önce